2023. december 21., csütörtök

Akarsz Istennek tetszeni?

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik. Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 6. vers



Egyszer egy afféle igazi társasági lánynak megtetszett egy afféle otthon ülő, "okos tojás" fiú. A lány, mivel tetszeni akart a fiúnak, maga is elkezdte felvenni a fiú szokásait. Többet ült otthon és igyekezett több 'intellektuális" munkát végezni. A "szerelemből" nem lett semmi, mert végső soron a fiatalembernél nem talált viszonzásra. Isten viszont szeret. Szeret engem és szeret téged úgy, hogy voltaképp amikor ránk nézett, nem talált bennünk semmi szeretnivalót.
Az a kérdés, hogy te akarsz-e tetszeni Neki? Azt már biztosan tudod, hogy Ő szeret téged, de mit sem ér az egész, ha te nem vagy hajlandó kinyitni a szíved és befogadni Őt és az Ő szeretetét.
A hit a kulcs. Hit nélkül lehetetlen dolog az, hogy Istennek tetsző légy. Hiszed-e, hogy Isten valóban létezik és megjutalmazza azokat, akik őszintén és komolyan keresik Őt?
Megéri életcéloddá tenni azt, hogy törekszel Istennek tetsző életet élni. Ez nemcsak a Mennyben fog jutalmat hozni neked, hanem sok-sok áldást és örömet földi életed során.
Akarod-e, hogy Isten legyen az életed középpontjában és körülötte forogjon egész életed? Ha szolgálod Őt, kívánsz az Ő tetszésére élni, gyönyörködsz Benne.
Természetesen élhetsz egy szánalmas életet is, amelynek az a lényege, hogy önmagad tengelye körül forogsz amíg el nem szédülsz.
Ez a törekvés az elméd csataterén tud érvényesülni. Ejts foglyul minden gondolatot amelyik nem az Isten iránti engedelmesség irányába akar terelni. Miután foglyul ejtetted ezeket a gondolatokat, mondd ki fölöttük a halálos ítéletet és "végezd ki" őket. Tanulmányozd Isten szavát, hogy megértsd mi az, ami az Istennek tetsző élethez tartozik és mi az, amit az Isten utál. Ha ezt teszed, lesznek megpróbáltatásaid, nehézségeid, de ennek ellenére boldog és teljes életed lesz.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet arra, hogy Téged tegyelek meg életem, adventem és ünnepeim középpontjává. Segíts nekem, hogy a Neked tetsző élet gyarapodjon bennem. A Te dicsőségedre. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...