2023. december 17., vasárnap

Fény és világosság

Ezt a maga idején megmutatja majd a boldog és egyetlen Hatalmasság, a királyok Királya és uraknak Ura. Övé egyedül a halhatatlanság, aki megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki sem látott, és nem is láthat: övé a tisztelet és az örökkévaló hatalom. Ámen.                                   Timóteushoz írt levél 6. fejezet 15-16. vers



A mi drága Istenünk és Megváltónk megközelíthetetlen világosságban lakozik. Nem egy földi dimenzió ez, hanem mennyei. Hiába szelnéd át a galaxisokat, mert amíg testben vagy, nincs hozzáférésed ehhez a mennyei dimenzióhoz. "Azt mondom, testvéreim, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot." ( 1 Korintus 15:50)
Isten gyermekeihez mégis oly közel van. A minap, munkám során, az esti sötétségben beláttam egy pillanatra egy ablakon és csodálatos volt számomra a látvány:
Egy ősz hajú ember, a karosszéke előtt térdelt, kezeit összekulcsolta és fejét a karosszék huzatára engedte. Látszott, hogy nem csak megszokásból teszi ezt, hanem valamiért könyörög, tusakodik imában.
Háta mögött polcok tele könyvekkel.
Ez az Isten, Aki fizikai test és életforma számára megközelíthetetlen világosságban lakozik, imádság által azonnal elérhető az Ő gyermekei számára. Sőt! Szentlelke által folyamatosan gyermekeivel van életük minden napján. " Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben." ( 23. Zsoltár)
Bízz hát az igazi Világosság és Advent Istenében. Ha úgy érzed elgyengültél és már alig bírsz talpon maradni, ideje térdre hullanod Istened előtt.
Arra lettél teremtve, hogy az Ő Szentlelke által szívedben éljen. Meghalt érted, hogy kifejezze irántad való szeretetét és hidd el, hogy nem fog megtagadni semmi olyat tőled, ami igazán javadra válik.
Örülj mindannak, amit Isten végzett érted és benned, hogy életed gyertyaként áraszthassa Krisztus világosságát ebben a sötét világban.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy nem vagy messze gyermekeidtől. Amikor egy gyermeked Hozzád kiált, Te meghallgatod és megsegíted. Dicsőítlek és magasztallak minden jótéteményedért. Tégy engem fénnyé és világossággá. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...