2019. június 22., szombat

Ígéret csak győzteseknek!

Aki győz, annak enni adok az élet fájáról, amely az Isten paradicsomában van.
Jelenések könyve 2. rész 7. vers b) mondata



Olyan sokáig élt az emberiség a bűnben, hogy már képtelen felismerni az igazi szentséget.
Isten gyermekei, a Krisztus gyülekezetében viszont vágynak arra, hogy igazi szentség legyen életükben.
Szívszorító látni, hogy rengeteg igehirdető világszerte egyáltalán nem tanít már bibliai módon a szentségről.
Talán azért is van ez, mert félnek azoktól az emberektől, akiket Isten Szentlelke megítél az Isten beszédén keresztül.
Ezért ma sok gyülekezetben inkább "kábító" üzeneteket adagolnak az embereknek.
A mi Urunk egy szent Isten, és az Ő szemei olyanok, mint a tűznek lángjai.
Az Ő "lézerszemei" átlátnak mindenen.
Semmit sem rejthetünk el Isten szemei elől. Mindent tud, mindent lát. A lelki élet mindig attól függ, hogy ki irányítja azt.
A Szentlélek azért dolgozik, hogy a keresztény ember megtagadja saját magát, saját maga irányító szerepét az életében, és ehelyett elfogadja Krisztus teljhatalmú uralmát élete felett. Olyan borzasztó dolog ez? Borzasztó dolog egy menyasszonynak, aki tudja, hogy a vőlegénye az életét is odaadná érte annyira szereti, alávetni magát a vőlegény vezetésének?
Nem hinném. Édes, kívánatos dolog ez minden ilyen menyasszony számára. Édes, és kívánatos dolog ez Krisztus menyasszonya, az egyház számára is. A kérdés csak az, hogy te hova tartozol? Nem érdekel az egyház-felekezeted. A kérdés az, hogy ismered-e és elfogadtad-e az Isten szentségét Krisztusban?
Ha nem, akkor nem a győztesek közé tartozol. Addig nem fogsz erőt kapni Istentől, hogy győzhess, ameddig meg nem ismered, ameddig nem kívánod jobban, mint bármi mást Isten szentségét, jellemét.

IMA: Istenem! Gyönyörű vagy! A legszebb vagy az egész világegyetemben. A szereteted, a hatalmad, a gyengédséged, a kegyelmed mind lenyűgöznek és vágyom Hozzád hasonlóvá válni. Köszönöm, hogy meghaltál értem. Kérlek segíts nekem egyre inkább növekedni a szentségben. Ne engedd, hogy elkárhozzanak azok akik olvassák ezeket a sorokat. Add meg nekik a bölcsességet, hogy megértsék, csak akkor győzhetnek, ha a Te oldaladra állnak. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...