2019. június 24., hétfő

Mikor?

És íme hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.
Jelenések könyve 22. rész 12. vers



Mikor jön el az Úr? Hamis "próféták" tömkelege próbálta megjósolni már az évet, a napot, sőt a pontos időt is amikor Krisztus visszajön.
Emlékszem egy pünkösdi pásztorra aki azt állította, hogy kijelentést kapott az Úrtól, és még az ő élete során el fog jönni Krisztus. Én azt gondoltam magamban: Krisztus azt mondta, hogy csak az Atya tudja a pontos időt. Az Atya vajon kijelentette ennek a pásztornak amit Krisztusnak nem jelentett ki?
Én Krisztus szavának adok hitelt: "Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett.
Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig."
Azt viszont tudjuk kétség kívül, hogy az utolsó időket éljük és Krisztus bármikor megjelenhet.
Ezért fontos, hogy szorgalmasan végezzük a ránk bízott feladatunkat. Nem az a lényeg mennyit sikerül elvégeznünk belőle, hanem az, hogy Isten hűségesnek találjon minket. Boldog az a szolga, akit az ő Ura, ha megjön, ilyen munkában talál.
Legyünk Krisztus méltó tanúi. Ezen fáradozzunk mindenek felett. Csak ezután jöhet minden más. Első helyen Isten országa és igazsága, a fizikai dolgok pedig ráadásként megadatnak nekünk. Isten hiszem, hogy be fogja tölteni szükségeinket az Ő jóságának gazdagsága szerint.
Ha a sorrend felcserélődik, akkor a lelkiekben is csődöt fogunk mondani, és a fizikai életben sem lesz sok örömünk. Túl sok embert láttunk már aki egy birodalomra valót harácsolt össze magának, csak ideje nem volt élvezni. Csak meghalni maradt ideje.
Másodszor, találgatások helyett, várjunk türelmesen.
A türelem nem emberi, hanem Istentől való erény. Hiszen a türelem a Szentlélek gyümölcse.
"A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség"
Végezzük tehát hűségesen Istentől kapott feladatainkat bármilyen jelentéktelennek is tűnnek, hiszen Isten a hűségünket és hitünket nézi és nem a nagy eredményeinket.
Legyünk türelmesek és ne veszítsük el a várakozás közben az Isten ígéretében vetett bizakodásunkat, aminek mindennél nagyobb jutalma van.
Végül ne feledjük: Az Ószövetség üzenete: Készülj Istened elé! Ma már Isten azt mondja:
Legyetek állandóan készenlétben! Kezetekben a mécses mindig égjen! Legyetek olyanok, mint a szolgák, akik felkészülten várják uruk hazaérkezését a lakodalomból, s amikor megérkezik és kopogtat, azonnal kinyitják előtte az ajtót. Boldogok azok a szolgák, akiket uruk készenlétben talál, amikor megérkezik!
( Lukács 12:35-37)
Nézzük úgy az életünket, mintha egy vasútállomáson lennénk, és útra készen a vonatunkra várnánk. Még egy kis idő és biztosan befut, ránk pedig nagy jutalom vár.


IMA: Istenünk, minden dicsőség a Tied. Te vagy az aki képes vagy nekünk erőt, látást, kitartást és hitet adni Szentlelked által addig a napig ameddig eljössz értünk. Kérünk támogass minket a hűség és a türelem Lelkével. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...