2019. június 17., hétfő

A Lélek üzenete a gyülekezetnek!

Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!
Jelenések könyve 2. rész 29. vers



Fontos kérdés merül fel a fenti igeverset olvasva, amit mindannyiunknak meg kell válaszolni:
Tiszteljük Isten Szentlelkét?
Megengedjük, hogy elvégezze bennünk, környezetünkben azt amit el szeretne végezni?
Jézus Krisztus két dolgot tett mielőtt megkezdte a szolgálatát. Először is bemerítkezett, majd az Isten Szentlelke rászállt.
Mondhatta volna Krisztus, hogy Ő a Fiú és nincs szüksége a Szentlélek vezetésére. Ő viszont nem tette ezt. Tisztelte a Szentlelket és tudta, hogy emberi testben van, ugyanolyan esendő, gyenge porból formált testben, mint amiben mi élünk és szüksége van a Szentlélek vezetésére ahhoz, hogy el tudja végezni az Atyától kapott feladatát.
Olyan szomorú, hogy a gyülekezeteink tele vannak olyan vezetőkkel akik Isten Szentlelkének bölcsessége nélkül próbálják vezetni a közösségüket.
Csak a Szentlélek tudja életünkbe és szolgálatunkba hozni Isten erejét és jelenlétét.
Krisztus ugyanazt az erőt hagyta nekünk a Szentlélek által, amellyel Ő is végezte földi szolgálatát.
Amiképpen földi testére rászállt a Szentlélek és felruházta erővel, hogy véghezvigye küldetését, úgy a szellemi Egyházban, Krisztus szellemi testében is, csak úgy lehet élet és erő, hogy betöltse földi küldetését, ha a Szentlélek uralkodik Benne és Általa.
Ezt sosem feledhetjük el.


IMA: Istenünk, nem akarunk erőlködni egyéni és közösségi életünkben, mert tudjuk és tapasztaltuk, hogy Nélküled semmit sem tehetünk. Adj halló füleket és olyan szívet amely által meghalljuk, megértjük a Szentlélek üzenetét és erőt is kapunk annak cselekvésére. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...