2019. július 18., csütörtök

Vissza a felüdítő Forráshoz!

Vagy ha kéritek is, nem kapjátok meg, mert rosszul kéritek: csupán élvezeteitekre akarjátok azt eltékozolni.
Jakab levele 4. rész 3. vers



Kedves olvasóm! Éppen itt az ideje, hogy visszatérjünk a régi forráshoz. Ehhez természetesen fel kell ismernünk mennyire sivár a lelkünk, mennyire hideg és közömbös a szívünk.
El kell döntenünk ma, hogy megújítjuk az Isten iránti vágyunkat, hogy a Szentlélek által eljöhessen a felüdülés ideje és egyre inkább Krisztus képmására formálódhassunk.
Sok közösség akkor újult meg, amikor hajlandó volt újra kinyitni Isten éltető igéjét, a Bibliát és engedte, hogy a Biblia kibékítse őt az Atyával, Jézus Krisztus által.
Amikor keresztények felzúdulnak és egymás ellen gonosz dolgokat mondanak, tesznek, szükség van arra, hogy békességre találjanak.
Szükség van arra, hogy bevallják bűneiket és bocsánatot nyerjenek.
Isten Szentlelke tud érzékennyé tenni minket arra, hogy amikor vétkeztünk, azonnal vigyük bűneinket a kegyelem királyi székéhez.
Tanuljuk meg végre, hogy az Isten nevében véghezvitt cselekedeteink nem helyettesítik az imaközösséget.
Mikor kezdünk el végre imádkozni? Nem szertartásosan, hanem a Szentlélektől vezetve és szívből?
Mikor tudunk kimozdulni önmagunk imádatából?
Mikor tudunk végre jól kérni és jó dolgokat kérni Isten szerint is?
Akkor fog eljönni a felüdülés ideje.


IMA: Istenünk, szeretnénk megalázkodni előtted és levetkőzni minden önzőségünket. Nem akarunk a saját élvezeteinknek, jólétünknek hódolni. Szeretnénk az önmegtagadás útján járni és a Te nyomdokaidat követni. Bocsásd meg a helytelen indulatainkat, élvezeteinket, önzőségeinket és segíts minket Lélekben és igazságban imádkozni és élni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...