2019. július 17., szerda

A megszentelődés maga a boldogság!

Mert meg van írva: "Élek én, így szól az Úr, bizony előttem fog meghajolni minden térd, és minden nyelv magasztalni fogja Istent."
Tehát mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek.
Római levél 14. rész 11-12. vers



Sok ember becsapja magát azzal, hogy azt hiszi, szentségre törekvés nélkül is lehet boldog a keresztény életben.
A mai érzelmi keresztények tényleg fel tudják magukat mesterségesen hangolni valamiféle örömre azáltal, hogy bizonyos dallamokat hallgatnak, bizonyos szövegeket ismételgetnek addig ameddig szinte önkívületi állapotba kerülnek, de ez messze van az igazi boldogságtól és Krisztus követéstől.
A Sátán azt próbálja elhitetni a mai fiatalokkal, hogy nem lehetnek boldogok, ha a szentségre törekednek, hiszen a boldogságot a sok kis bűnös élvezetek adják.
Ezért vannak úgynevezett keresztények akik annyira élvezik a pletykálkodást, közben pedig részt vesznek a "dicsőítésben" is.
Fiatalok akik szinte repülni tudnának az örömtől egy-egy konferencián, majd pedig látjuk őket a paráznaság mocsarába süllyedni.
Az igazság az, hogy szentség nélkül nem lehet igazi boldogságról álmodni.
A mi dolgunk az, hogy cselekedjük Isten akaratát, a boldogságunkról Isten fog gondoskodni.
Kérjük az Istent, hogy sose adjon nekünk nagyobb örömöket, mint szentséget.
Kérjük az Istent, hogy Szentlelke által segítsen minket megszentelődni minden nap akkor is, ha boldognak, akkor is, ha boldogtalannak érezzük magunkat éppen.
Hidd el, hogy életed végén annyira leszel boldog, amennyire szent leszel Krisztus által. Addig pedig minden figyelmünket fordítsuk arra, hogy Istent szolgáljuk és Krisztushoz hasonlóvá váljunk.


IMA: Istenünk, az igazi boldogság a Veled való közösségnek a gyümölcse. Segíts, hogy Téged keressünk nap, mint nap és tudjuk, hogy a boldogságunk záloga Te vagy. Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...