2019. július 14., vasárnap

Kétszeresen Istenéi vagyunk!

Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, a melyek az Istenéi.
Korintusiakhoz írt levél 6. rész 20. vers



Kétszeresen az Istené az ember. Először is azért, mert minden embert Isten teremtett. Minden embert Isten tart meg.
Másodszor azért, mert Jézus Krisztus drága vérével fizetett minden emberért.
Hát nem csodálatos? Ennek ellenére, Isten mégis szabad választási lehetőséget ad az embernek.
Mehetsz a saját utadon, úgy használva a tested és lelked ahogyan akarod, de át is adhatod magad annak Aki igazán szeret és már akkor bizonyította ezt, amikor még meg sem születtél.
Lehet, hogy a férjed, feleséged szemében fabatkát sem érsz már. Lehet, hogy a főnököd szemében csak egy balek vagy a sok közül akin élősködhet aprópénzért.
Lehet, hogy az államod vezetői számára csak egy szám vagy a sok közül.
Az élő Isten viszont az életét adta érted.
Tetszik vagy sem, az övé vagy! Ő viszont mégis elenged téged, hogy dönthess. Isten ugyanis nem akart úgy bánni az emberrel, mint ahogyan mi bánunk a lovakkal. Zablát teszünk a szájukba és fájdalmat okozunk nekik, hogy irányíthassuk őket.
Dönts hát mit szeretnél? Átadni magad Istennek az Ő Szentlelke vezetésének?
Akkor a tested, a lelked nem a paráznaságra, nem a kívánságaid hajszolására, nem az önzőséged kielégítésére, hanem Isten dicsőítésére létezik a továbbiakban.
Ha pedig úgy döntesz elutasítod Isten szeretetét, felesleges fenntartanod a kegyesség látszatát, mert úgyis ott fogsz kikötni ahol azok, akik a test cselekedeteit engedték uralkodni életükben és nem a Szentlélek vezetését.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy figyelmeztettél ma minket. Olyan sok képmutató ember van Isten népe között. Annyian azt hiszik, hogy mennybe jutnak, holott az ördög munkáját viszik előre.





Tudjuk, hogy vannak olyan emberek is, akik gyászolnak, sírnak és szeretnének teljes szívvel, lélekkel, testtel Neked szolgálni. Segíts Istenünk felébredni, Téged választani és teljes szívvel haladni előre a cél felé. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...