2018. augusztus 3., péntek

VÁLTOZTASD MEG A GONDOLKODÁSOD, BESZÉDED, CSELEKEDETEID!

Ne alkalmazkodjatok a jelenlegi korszak életformájához! Ellenkezőleg, újítsátok meg az egész gondolkodásotokat, és így gyökeresen változzatok meg! Akkor lesztek képesek megérteni és elfogadni, amit Isten akar: ami jó, ami neki tetszik, és ami tökéletes. Ezekre igyekezzetek!
Rómaiakhoz írt levél 12. rész 2. vers

Vannak azok az emberek, akik mindenkit hibáztatnak, csak önmagukat nem azért, ahol éppen tartanak.
Semmi sem fog megváltozni ameddig csak üldögélünk és várunk. Isten nem fog onnan ahol épp most vagyunk "odavarázsolni" ahol lenni szeretnénk jelen pillanatban.
Előbb meg kell tennünk a szükséges lépéseket.
Első lépés, hogy megújítjuk a mi egész gondolkodásmódunkat azáltal, hogy átitatjuk Isten beszédével az elménket.
Ha életed nagy részében helytelen volt a gondolkodásmódod ne várd, hogy egyik napról a másikra meg fog változni csak azért, mert éppen most érzed az "inspirációt."
Szükséges, hogy engedd Istent újraprogramozni az elméd, és dolgozz azon, hogy megtudd Isten hogyan gondolkodik, vélekedik az élet dolgairól. Kutasd az Ő szavát. Minden az elméből indul ki.

A második lépés megváltoztatni a beszédünket. Szoktál pozitív dolgokat mondani? Istennek élettel teljes, pozitív beszéde pozitív cselekedetekre fog téged ösztönözni. Ez pedig gyümölcsöző életet fog eredményezni.

A harmadik lépés, hogy megváltoztatod a cselekedeteidet. Őrültség ugyanazokat a hibás szokásokat ismételni és közben imádkozni a változásért és a gyarapodásért.
Lásd meg azokat a cselekedeteket életedben amik gyümölcstelenek, nem működnek, és változtass, cseréld le őket gyümölcsöző szokásokra, cselekedetekre.
A Biblia világos...
"Még egy kis alvás, egy kis szunnyadás, összetett kézzel fekvés:
így tör rád a szegénység, mint útonálló, és a szűkölködés, mint egy fegyveres ember." Példabeszédek 6:10-11"

"Szegénység és gyalázat éri azt, aki megveti az intést, de tisztelik azt, aki megfogadja a feddést."
Példabeszédek 13:18

" Minden munkának megvan a maga haszna, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut." Példabeszédek 14:23

"A szorgalmasnak a tervei csak hasznot hoznak, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut." Példabeszédek 21:5

"Aki műveli a földjét, annak elég kenyér jut, de aki hiábavalóságokat hajhász, annak szegénység jut."
Példabeszédek 28:19

IMA: Istenem köszönöm, hogy felfedted ma számomra igazságod és megmutattad mi az amin változtatnom kell. Istenem vállalom a felelősséget azért ahol most tartok. Elhatározom ma, hogy változtatok a gondolkodásomon, beszédemen és cselekedeteimen. Segíts gyakorlati lépéseket tenni az elmém megújulása érdekében, a Szavad befogadása érdekében. Az vagyok akinek Te látsz engem és meg tudom tenni azt, amire Te erőt adsz. Krisztus nevében, Ámen.
KÉRLEK TÁMOGASD A SZOLGÁLATOM EGY MEGOSZTÁSSAL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...