2018. augusztus 2., csütörtök

A BÜSZKESÉG A BUKÁS ELŐTT JÁR... 2. rész


TÁMOGASD A SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!
Aki magát nagyobbnak tartja másoknál, az megaláztatik. Aki viszont megalázkodik Isten előtt, az felemeltetik. Máté 23: 12 (Egyszerű Fordítás)
Isten tudja, hogy a büszkeség és a "felfújt hólyag" magatartás magatartás a vesztünket okozhatja nagyon rövid időn belül. Ezért szeretne megszabadítani minket ettől a nagy rizikófaktortól. Ennek, ahogyan az Isten szavában is látjuk, két módja van.
Egy temesvári hölgy (aki amúgy lelkész gyermek volt), eltökélte magában, hogy bejut egy bizonyos főiskolára.
Mivel nem készült kellőképpen, ezért nem jutott be a főiskolára. Ezért lázadt fel Isten ellen és összeállt a város egyik kulcsfigurájával az alvilágból.
Bulizott, drogozott, szórakozott, míg egy éjszaka a luxus autóban tivornyázva súlyos autóbalesetet szenvedtek.
A hölgy kómában volt az intenzíven, az orvosok nem reménykedtek abban, hogy valaha is felébred. Az egész ország összefogott imában a hölgyért.
Itt van az első módszer amit Isten használ. HA TE NEM AKARSZ MEGALÁZKODNI, AKKOR JÖNNEK ESZKÖZÖK AMIK SEGÍTENEK EBBEN.
Betegség, veszteségek, nehézségek, szenvedés, mert amikor felfuvalkodottak vagyunk, azzal lázadunk Isten ellen és az életünk elkezd lefele menni a leejtőn.
A hölgy hosszú idő után felébredt és azt mondta, hogy a kómában találkozott Krisztussal.
Azóta azzal tölti napjait, hogy járja az országot és a fiataloknak mondja el azt, hogy mit tett vele Isten.
A második, sokkal jobb módszer, ha mi alázkodunk meg Isten előtt.
Az igazi megalázkodás nem az, hogy addig hajlunk, amíg már önmagunknál is kisebbek vagyunk, hanem az, hogy egyenesen megállunk teljes magasságunkban valaki mellett, aki nagyobb tőlünk, és meglátjuk, hogy nagyságunk valójában nagyon kicsiny.
Ekkor jön Isten, és jó szülőhöz híven felemel minket és keblére szorít.
Aki viszont nem hajlik az Isten fenyítésére, menthetetlenül elvész. A legfélelmetesebb állapot az, amikor az ember semmiből sem akar okulni, még abból sem, amikor Isten keze ránehezedik. Az ilyen embert végül hagyja Isten, hogy végig menjen a pusztulás leejtőjén, amihez ragaszkodott.
Alázzuk meg magunkat ma Isten színe előtt, hogy felemeljen és felmagasztaljon minket, mint a megtérő tékozló fiút.
IMA: Atyánk, ne hagyj minket elveszni a gőgösségünk miatt. Segíts levetkőzni minden büszkeséget, akaratosságot, lázadást, és meglátni, hogy Te mindig a javunkat akarod munkálni. Köszönjük, hogy szeretsz minket, és meg akarsz menteni, ha kell fegyelmezel is ezért. Segíts megalázkodni és alázatban járni Előtted. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...