2018. augusztus 1., szerda

A büszkeség a bukás előtt jár... 1. rész

Az isteni szeretet...nem büszke.
1 Korintus 13:4 (Egyszerű fordítás)

Az egyik újság karikaturistája egyszer azzal szórakozott, hogy táviratot küldött húsz ismerősének, akiket találomra választott ki. Mindegyik táviratában csak ez az egy szó szerepelt: “Gratulálok!” A karikaturista szerint egyik barátja sem tett valami különöset akkoriban, amiért gratulálni kellett volna nekik. Mégis valamennyien annyira hízelgőnek tekintették a gratulációt, hogy mind a húszan köszönőlevelet küldtek vissza, mintha valami gratulációra méltó tettet hajtottak volna végre.
Kedves olvasóm! Mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy a büszkeség csapdájába essünk. Az ördög is tudja ezt és a ma olyan divatos filozófiák által próbál minket belesodorni a büszkeségbe, végső soron a bukásba.
Nézzünk meg néhány ilyen divatos hazugságot ma.
1. TE VAGY A LÉNYEG, CSAK TE LEGYÉL BOLDOG, TE ÉREZD JÓL MAGAD.
Az igazság az, hogy nem vagy a világ közepe és nem is leszel soha az. Ez pedig így van rendjén. A másik fontos gondolat ezzel kapcsolatban, hogy ha önző módon csak önmagaddal foglalkozol nem leszel sosem boldog, csak szánalmas és egyedül maradsz. Persze a legtöbb hasonló elvet valló ember nem mer szembenézni ezzel a ténnyel ezért, a környezetét okolja a boldogtalansága miatt.
Sok házasságot rúgtak már fel a büszkeség miatt, a nagyobb boldogság reményében, ma pedig ha megnézek néhány ilyen embert, a legtöbb nem is lehetne szánalmasabb, kilátástalanabb helyzetben. Miért? Mert a büszkeség a bukás előtt jár. Ha te is beleestél ebbe a csapdába, nem vagy egyedül kedves olvasóm.
2. AZT TEDD AMI NEKED ÖRÖMET OKOZ, MÁSOKRA NE LEGYÉL TEKINTETTEL, HISZEN EGY ÉLETED VAN.
New Yorkban egy feltűnően szép hölgy egy éjszakás kalandba bocsátkozott egy üzletemberrel. Amikor az üzletember reggel felébredt, a hölgy már sehol sem volt, csak egy felirat, rúzzsal a tükörre írva: " Isten hozott az AIDS-esek világában."
A biztos bukás felé vezető út, ha embereket a saját kis játékaidra használsz, miközben senki másra nem vagy tekintettel. Ez keresztény körökben ugyanúgy jelen lehet sajnos, mint a nagyvilági életben.
Ha keresztény üzletember vagy vigyázz, hogy mit teszel meg azért, hogy egy kis extra profithoz juss, mert az önzés és a büszkeség mindig a bukás előtt jár.
3. MINDEN SZEMÉLY AZ ÉLETEDBEN EGY BIZONYOS OKKAL VAN JELEN, ÉS HA KINŐTTED ŐKET, AKKOR TANULTÁL ÉS MEHETSZ TOVÁBB.
Ez egy olyan ördögi "igazság" ami miatt sáokak élete tönkrement már.
Isten is ad az életedbe embereket ( ha az Ő szolgálatában jársz), akik segítenek, tanítanak és egy idő után talán elválnak útjaitok. De ne legyenek illúzióid! Az ördög is hoz ilyen embereket akik által megpróbál tönkretenni.
Ha van olyan ember az életedbe aki alá akarja aknázni a házasságod, az Istennel való kapcsolatod, azonnal szakítsd meg vele a kapcsolatot. Járhatnak-e ketten egy úton úgy, hogy nem egyeznek meg?
Ha esetleg te vagy az az ember, aki úgy gondolod, hogy lábtörlőként használhatsz egyes embereket, majd eldobhatod őket, akkor térj meg. Ez nem azt bizonyítja, hogy érett ember vagy és kinőtted a kapcsolatot, hanem azt, hogy önző és kevély vagy. Ítéld el te a saját, magatartásod, hogy ne kelljen Istennek rád nehezítenie a kezét.



IMA : Istenem, annyi szépen becsomagolt hazugsággal próbál elbuktatni a gonosz. Segíts megkülönböztetni, leleplezni ezeket a hazugságokat és megalázni magam a Te igazságaid cselekvésére. Bocsásd meg minden múltbeli kevélységemet és emelj fel, óvj meg a bukástól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...