2019. szeptember 4., szerda

Légy Isten szócsöve!

A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadták be őt.
János evangéliuma 1. rész 10-11. vers




Olyan napokat élünk, amikor a kereszténység helyzete világviszonylatban elszomorító. Sosem volt nagyobb a veszély azt illetően, hogy a kereszténység elveszítse az Isten által rábízott kincseket.
A "Káin" féle vallásosság ma növekvő tendenciát mutat, és a kereszt jelében "menetel".
Még azok is akik nagy hangon hirdetik, hogy hisznek a Biblia tekintélyében, annyira sivár életet élnek, hogy a Biblia már semmilyen gyakorlati hatással nincs életükre.
A mesék, filmek, szórakozás, bolondozás, vallásos bulizás, filmekből vett ideálok, nagy üzleti életben alkalmazott technikák és az olcsó világi filozófiák árasztották el gyülekezeteinket.
A megszomorodott Szentlélek tűnődik a káoszon amit mi magunk hoztunk létre és amin nem engedjük áttörni a fényt.
Az "ébredés" úgy jön, hogy közben nem utáljuk meg a közösségekben elharapódzott bűnös életvitelt, majd úgy megy el, hogy a keresztények erkölcsi színvonala semmit sem emelkedett. Ugyanannyi válás, ugyanannyi paráznaság, ugyanannyi abortusz, mint a világban.
Nincs megtisztulás a magukat gyakorló keresztényeknek nevezők között sem.
Miért van ez így?
Lehet, hogy azért, mert túl sokan, akik valóban Isten gyermekei, vétkeztek és vétkeznek azáltal, hogy bűnös hallgatásba burkolóznak?
Majd ha azok, akiknek a lelki szemei Krisztus érintése által megnyíltak, felszólalnak és cselekszenek, Isten is ki fogja nyilatkoztatni az Ő hatalmát az Ő igazságában járók oldalán.


IMA: Istenünk, Te ma sem változtál. Nem a Te kezed rövidült, nem a Te füled süket, hanem a mi bűneink választanak el minket Tőled. Nem a migránsok fosztanak meg minket a keresztény hitünktől, hanem a mi kétszívűségünk. Könyörülj rajtunk! Gyógyíts meg minket! Tégy bátorrá minket a Te igazságod hirdetésében és cselekvésében. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...