2019. szeptember 5., csütörtök

Krisztusban nincs meghasonlás!

Magasztaljátok Istenünket, az Urat, boruljatok le lába zsámolya előtt, mert szent ő!
99. Zsoltár 5. vers





Jézus Krisztus neve és természete, ha az Isten Szentlelkének vezetése alatt tanulmányozzuk az Igét, rájövünk, hogy egy.
Nem elegendő mondogatni Jézus Krisztus nevét.
Ha azzal a vággyal jövünk Isten elé, hogy olyanná legyünk, mint Krisztus, akkor az Ő képmására formálódva képesek leszünk Isten akaratával egyező dolgokat kérni Jézus Krisztus nevében, Isten pedig megadja nekünk azokat a jó dolgokat amikre vágyunk és amikre szükségünk van.
Jézus Krisztus neve nem valamiféle varázsige amit üresen szajkózunk és az Atya mindent megad nekünk amit csak kérünk.
Ez a helytelen értelmezés karizmatikus körökben ütötte fel a fejét az elmúlt években.
Először is újjá kell születnünk és ennek eredményeképpen fogjuk dicsőíteni az Istent olyan módon, hogy az Istennek tetsző és elfogadható legyen.
Istennek tehát nemcsak az a célja, hogy Krisztus nevét ismételgessük, miközben az Ő természete nem a mienk. Krisztusban nincs meghasonlás. Egy név, egy természet.
A Krisztus által elhívott keresztényekben sem lehet meghasonlás. Az Atya krisztusi természetet ajándékozott az Ő gyermekeinek, nemcsak a Krisztusról neveztetnek.
Ha életünk minden napján úgy élünk, mint egy világi és egy testi csavargó, egy komoly nehézség idején hogyan imádkozhatnánk a szent Istenhez? Hogyan lehetne olyan elvárásunk, hogy Ő meghallgasson minket? Hogyan hihetnénk, hogy a Krisztus nevét varázsigeként mondogatva az Atyát rávehetjük arra amire akarjuk?
Nincs az a dicsőítési mód amelyik az Atyának tetsző lenne, amíg Krisztus által meg nem igazított minket és ezáltal nem talál semmit az életünkben ami taszítaná Őt.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Krisztus természetét adod a Tieidnek a Szentlélek által. Akik pedig a Krisztus természetét bírják, azok a Te gyermekeid Atyám és bármit kérnek, megadatik nekik. Segíts nekünk egyre inkább azonosulni a krisztusi jellemmel a Szentlélek által. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...