2019. szeptember 3., kedd

Csendben vagy viszontagságban?

Ítéleted idején is benned reménykedtünk, Uram, neved dicséretére vágyott a lelkünk.
Ézsaiás könyve 26. rész 8. vers



Isten belelát a szívünk mélyébe. Oda ahova nem látnak bele a szüleink, nem látnak bele a gyermekeink, nem lát bele a házastársunk, talán még mi magunk sem látjuk, hogy mi zajlik bennünk a szívünk legmélyén.
Isten tudja, ha a szívünk vágya és törekvése ténylegesen az, hogy dicsőséget adjunk Neki minden egyes napon, lényünk minden részével. Ő azokkal van, azokat támogatja, akik őszintén vágynak erre.
Az Ő oldalán találjuk meg az igazi szeretetet, kegyelmet, az ígéreteket, a megbékélést Istennel, önmagunkkal és embertársainkkal, a folyamatos gondviselést és a Szentlélek áldó jelenlétét.
Bennünk viszont ott kell legyen az elhatározás, a vágy, a taníthatóság, a hit.
Ezáltal, Isten oldalán, a szívünk egy szentéllyé változhat, ahol az Istennel való közösségünk töretlen és folyamatos.
Ezáltal megtapasztalhatod, hogy szívedből miként emelkedik fel Isten dicsőítése folyamatosan.
Hol találkozhatunk Istennel? Életünk csendjében vagy életünk viharaiban?
Egyénenként változó lehet. Viszont az bizonyos, hogy Isten szeretné, hogy igazán dicsőséget adjunk Neki életünkkel.
Nem azt szeretné, hogy a világgal keveredjünk és a világ véleményét tegyük magunkévá, hanem azt szeretné Isten, hogy az odafelvalókat keressük és az odafelvalókkal törődjünk.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, mert ma is megtalálható vagy. Vannak emberek akik a csendben meghallják a hangod és engednek a Szentlelked átváltoztató közösségének. Mások az élet viharaiban, viszontagságaiban menekülnek csak Hozzád. Bárhogy is legyen, könyörülj rajtunk, hogy vágyjunk dicsőséget adni egyedül Neked tetteinkkel, szavainkkal, életünkkel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...