2019. szeptember 2., hétfő

A valódi olcsó utánzatai!

Mert nem merjük magunkat azokhoz számítani vagy hasonlítani, akik önmagukat ajánlják. De ezek nem veszik észre, hogy magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják önmagukat.
Korintusiakhoz írt második levél 10. rész 12. vers



Manapság Internetes piacokon hihetetlenül jó ajánlatokra bukkanhatunk. Látszólag megvásárolhatunk egy telefonkészüléket aminek a reális ára 300-400 ezer forint, 10 ezer forintért is.
Első ránézésre pontosan ugyanolyan, mint a drágábbik változat, de kézhez kapva, hamar rádöbbenünk, hogy egy utánzat. Semmit sem tud abból, amit eredeti társa. Csak a látszatért fizettünk.
Amint az tapasztalható, a lelki színvonal napjainkban nagyon alacsony lett.
Addig méregettük önmagunkat önmagunkhoz, esetleg másokhoz, amíg kihalt belőlünk teljesen a vágy, hogy Krisztushoz hasonlóvá váljunk.
Alapvető keresztény értékek vesztek, vesznek el azért, mert olyan gyakorlatoknak adtunk helyet a keresztény közösségekben, amelyek teljesen ellentétesek a Szentírásból kapott kinyilatkoztatással, ez pedig mélyen rombolja a keresztyének egyéni életét is.
Ebből fakadóan ma arra törekszenek keresztények, hogy a világot, az Istent nem ismerő emberek gyakorlatát utánozzák, arra törekszenek, hogy a többséggel egyetértésben haladjanak előre, népszerűségre vágynak, miközben maguk állítanak elő önmaguk számára mesterkélt örömöket, hogy ezzel helyettesítsék az Úrban való örömet, ezzel egy időben egy olcsó és mesterséges "erő" birtokába jutottak, hogy azzal helyettesítsék a Szentlélek erejét.
Ma égő csipkebokor helyett csak "szentjánosbogarunk" van, a Pünkösdkor leszállt Szentlelket pedig sziporkázó személyiségekkel helyettesítettük.
A Szentlélek, akit Krisztus az Igazság Lelkének nevez, nem azért jött a világunkba, hogy céltalanul bolyongjon a földön.
Ma is ott találkozhatunk Vele, ahol Isten gyermekei egybegyűlnek, és segíti az övéit a Krisztus személyéről és beszédéről szóló bizonyságtételben.


IMA: Istenünk segíts, hogy nem önmagunkhoz, vagy más emberekhez mérjük magunkat, hogy hamis békességünk legyen. Segíts minket kegyelmed által élni, járni, cselekedni. Krisztus nevében az Igazit add nekünk. Ámen.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...