2022. június 10., péntek

Ahol a kincsed, ott a szíved

Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."                           Máté evangéliuma 6. fejezet 24. vers



Minden ember tudja, hogy egy napon be fogja fejezni földi életét és minden, amit itt a földön gyűjtött el fogja veszíteni jelentőségét. Ezért a bölcs ember a maradandó dolgokra fekteti a hangsúlyt és nem a mulandó dolgokra.
Nem mindig könnyű különbséget tenni aközött, hogy mi az, amire szükséged van és mi az, amire vágysz, ami megtetszik a szemednek valamilyen oknál fogva.
Isten megígérte, hogy a gyermekei szükségleteiről naponként gondoskodik. Természetesen nehéz időszak az, amikor a kifizetetlen számlák csak tornyosulnak, és tudod, hogy nincs pénzed kifizetni őket.
Ilyenkor főleg fontos, hogy bízz Istenben. Tedd első helyre Istent és az Ő országának ügyét, a többiről pedig Ő gondoskodni fog. Azt ne kérdezd hogyan, de Ő megígérte, hogy amikor Őt első helyre teszed, Ő maga fog gondoskodni rólad.
Könnyebben kapod magad rajta azon, hogy számba veszed azt, amid nincs vagy amire vágysz és ezért hagyod figyelmen kívül azokat a dolgokat, amiket már megkaptál Istentől.
Azért szeretnél valamit, hogy Isten országa ügyének szolgálatába állítsd vagy azért, hogy saját kényelmedet és örömödet szolgálja itt a földi életedben?
Nézz ma túl a földi, mulandó dolgokon és lásd meg az örökkévaló Mennyet! Ezután kérdezd meg magadtól: Hol van a kincsem igazán?

IMA: Istenem, segíts nekem kincseket gyűjteni az örökkévalóságba. Amit oda gyűjtök, tudom, hogy sosem veheti el tőlem senki. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...