2022. június 11., szombat

Ne irigykedj a gonoszra!

Ne indulj haragra a gonoszok miatt, ne irigykedj a cselszövőkre! Mert hamar elhervadnak, mint a fű, elfonnyadnak, mint a zöld növények. 37. Zsoltár 1-2. versek




Talán te is elgondolkodtál már azon, hogy miért látszólag könnyen az, aki gonoszságot cselekszik? Talán éppen azok, akik arcátlanul lázadnak Isten ellen, gúnyolnak téged azért, mert törekszel az Isten iránti hűségre. 
Lehet, hogy mindenük megvan anyagi értelemben és kinevetnek téged azért, mert keményen dolgozol és mégsem rendelkezel negyed annyi vagyonnal, mint ezek a tisztességtelen és gátlástalan emberek. 
Isten azt mondja neked: Várd ki a végét! Isten nevet ezeknek az embereknek a hamis magabiztosságán és arcátlanságán, mert tudja jól, hogy a végén összetörnek az Isten haragjának súlya alatt, de akik Krisztusban vetett hit által megigazultak, azok megmaradnak örökké. 
Te csak bízz Istenben, gyönyörködj Istenben és bízd Rá minden utadat. Isten mindent megad neked, amire igazán szükséged van. 
Ne foglalkozz azzal, hogy mit csinálnak a gonoszok, ne is félj ezektől a gonosz emberektől. Te csak figyelj Istenre és arra, amit végez életedben. 
Bízz Istenben, mert Ő képes felhozni igazságodat, mint a déli nap sugarait. Isten végül igazolni fogja azokat, akik teljes szívből Őt követik. Ha most nehéz időszakon mész keresztül, add át az Úrnak. 
Harag helyett gyönyörködj Istenben. Ő nagyon jól tudja mi folyik ebben a világban és biztos lehetsz benne, hogy az Övé lesz az utolsó szó.


IMA: Istenem, ezen a világon néha úgy tűnik, hogy a gonoszok gyarapodnak, de az örökkévalóságban csak a Te megváltott gyermekeidnek lesz helye. Dicsérünk Téged a mennyei örökségért. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...