2022. június 12., vasárnap

Miért szenvedünk?

Felelt Jób, és ezt mondta az Úrnak: Tudom, hogy mindent megtehetsz, és nincs olyan szándékod, amelyet meg ne valósíthatnál. Ki merné elhomályosítani az örök rendet tudatlanul? Azért mondottam, hogy nem értem. Csodálatosabbak ezek, semhogy felfoghatnám. Jób könyve 42. fejezet 1-3. versek




Jób élete rendkívüli volt. Egy istenfélő, elkötelezett ember volt. Ez az ember annyi szenvedésen ment keresztül, amennyit a legtöbb ember nem tapasztal meg egész életében. Ki az, aki egyszerre kellett eltemesse mind a 10 gyermekét? Ki az, aki azt is átélte, hogy csődbe megy a vállalkozása, otthagyják a munkásai és elveszíti önhibáján kívül az összes vagyonát? Ki az, aki mindezek után egy rendkívül undorító és fájdalmas betegséggel is szembe kellett nézzem, ami miatt a legtöbb ember elkerülte?
Jób mindezek ellenére hitt és sosem veszítette el az Istenben vetett reménységét. Ennek jutalmaként láthatjuk, hogy Isten kétszer annyit adott neki mindabból, amit elveszített.
Te is átélheted a zűrzavar és a gyötrelem időszakait. Akár egy szeretett személy elvesztése, akár belső vívódások által érzed, hogy szorongattatva vagy.
Jóbnak nem maradt meg csak egy olyan feleség, aki azt tanácsolta Jóbnak, hogy mondjon le az utolsó kincséről: az Istenbe vetett hitéről majd vessen véget az életének.
Ránehezedett a depresszió, de végig kitartott az Istenben vetett hitében.
Te is lehetsz levert amiatt, amin keresztülmész. Úgy érezheted, hogy fel kéne adnod, mert Isten sosem fog helyzetedből győzelemre vezetni.
Nagyon fontos, hogy minden egyes napon kiálts az Úrhoz segítségért. Ne fordulj el Tőle. Isten az egyetlen, aki tökéletesen ismer téged és sosem fog cserben hagyni.
Add át a nagyon nehéz helyzetedet az Úrnak. Fordulj újra Felé és nem fogsz csalódni. Jób nem tudta, hogy miért kell ennyit szenvednie és az Úr neked sem mondja meg legtöbbször, hogy miért enged meg szenvedést életedben. Csak annyit mond, hogy Ő minden szenvedést a javadra fog munkálni és azt kéri, hogy bízz Benne. Az Ő országában olyan nagy örökség vár rád, hogy a mostani szenvedésed, az örökségedhez viszonyítva már pillanatnyinak és könnyűnek fog tűnni. Addig pedig tarts ki kedves barátom!


IMA: Istenem, olyan megterheltnek, elveszettnek érzem magam. Érints meg engem, erősíts meg. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...