2022. június 13., hétfő

Feltételes áldások

És ha te előttem jársz, ahogyan járt apád, Dávid is, és úgy teszel mindent, ahogyan megparancsoltam, rendelkezéseimet és törvényeimet megtartod, akkor állandóvá teszem királyi trónodat, ahogyan megígértem apádnak, Dávidnak, mikor ezt mondtam: Nem vesznek ki utódaid, és uralkodnak Izráelben. Krónikák 2. könyve 17-18. versek


Istennek csodálatos ígéretei minden gyermekére vonatkoznak. Ezeknek az ígéreteknek jó része viszont feltételhez kötött. Isten meg szeretné áldani a munkánkat, de hogyan tegye, ha nem végezzük azt lelkiismeretesen? Isten szeretné megáldani egész életünket, de hogyan tegye, ha nem adjuk át Neki teljesen?
Isten szeretné megáldani döntéseinket, de hogyan tegye, ha nem érdekel minket az Ő vezetése?
Szeretnénk, hogy csodálatos házunk legyen, ne legyünk sosem betegek, mindig szeretettel és megértéssel viszonyuljon hozzánk a házastársunk, kiegyensúlyozott családi életünk legyen, nagyszerű közösség a gyülekezetünkben, de mindezeknek feltétele van.
Nem szeretnéd, hogy az egész Menny rád figyeljen, amikor letérdelsz imádkozni? Nem szeretnéd, hogy Isten azonnal megoldja minden problémádat?
Ha szeretnéd, akkor alázkodj meg Isten előtt, imádkozz hittel és őszintén és folyamatosan keresd az Istennel való közösséget.
Azt hitted Isten meg fog áldani pusztán azért, mert van, egy egyházfelekezet, ahol számon tartanak?
Isten azokat hallgatja meg akiket ismer és nem azokat akik azt mondják, hogy ismerik Őt.
Egyszer adtam egy koldusnak valamennyi pénzt, megnézte majd azt mondta: „Többet kérek.”
Nem így vagyunk mi is Istennel? Felébredtünk ma reggel is, el tudjuk olvasni ezeket a sorokat, mert ép a szemünk világa, van ahol a fejünket lehajtsuk, van családunk még akkor is, ha nehézségekkel is találkozunk. Nem csoda, hogy nem egy pszichiátriai intézet betegágyán fekszel begyógyszerezve? Nem csoda, hogy van egy gyülekezet, templom ahol részt vehetsz istentiszteleten? Sokaknak ez sem adatott meg. Olyan sok áldást kaptunk és talán mi is morgunk az orrunk alatt, hogy keveset kaptunk.
„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.”
Légy hálás és szánd oda magad teljesen Istennek.
Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, annyit tudunk panaszkodni, közben pedig hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy sok-sok áldásod feltételhez kötött. Szeretnénk átadni magunkat teljesen Neked. Teremts bennünk tiszta, hálás szívet. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...