2022. június 7., kedd

Vetés és aratás

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. Galátziabeliekhez írt levél 6. fejezet 7. vers



A Biblia beszél arról, hogy lelki értelemben minden szavad, gondolatod, cselekedeted vetés. Vethetsz a testednek testi dolgokat és vethetsz a lelked javát szem előtt tartva lelki dolgokat.
Ha az a vágyad, törekvésed, hogy gondolataidat, beszédedet, cselekedeteidet alávesd Isten Szentlélek általi vezetésének, akkor örök életet fogsz aratni a lelki vetésből.
Ha az a vágyad, törekvésed, hogy a beszédeddel, gondolatoddal, cselekedeteddel a testeddel kapcsolatos vágyaknak, igényeknek, élvezeteknek vess, abból halált fogsz aratni.
A döntést csakis te hozhatod meg ezzel kapcsolatosan. Vethetsz haragot, neheztelést, keserűséget, féltékenységet, gyűlöletkeltő érzéseket, szexuális erkölcstelenséget, mocskos, kétértelmű beszédet, hazugságot stb. stb.
Ezeknek a sokszorosát le fogod aratni sokszor már földi életed során. Nem is ez az igazi tragédia, hiszen a földi életed mulandó, így a kellemetlen következményeket is legfeljebb földi életed végéig kell hordoznod.
A végső veszteség azonban visszafordíthatatlan: örök halál. Határozd el hát, hogy odafigyelsz magadra és nem táplálsz olyan gondolatokat, amelyek testiek, mert meggyökereznek és rossz hatással lesznek életedre. Ha egy ártalmas "vetés" meggyökerezik életedben, kemény munka lesz a gyomlálás.
Ismerd fel, ha egy gondolat testi, így ártalmas rád nézve és határozd el, hogy nem fogsz időzni rajta. Azt talán nem befolyásolhatod milyen gondolatok villannak át az agyadon, de azt igen, hogy mely gondolatoknak adsz helyet, melyekkel foglalkozol hosszabb ideig.
Határozd el, hogy lelki, életet hozó dolgokat vetsz életedben. Ezután pedig légy kitartó. Az aratásnak eljön az ideje. Sok ember veti a gonoszságot és azt hiszi, hogy semmilyen következménye nem lesz. Hiszen tegnap is, múlt héten is, múlt évben is gonoszságot vetett és mégsem kellett aratnia ennek keserűségét. Amikor azonban beérik a gonoszság, ítéletet fog aratni a bűnbánatra és megtérésre, Krisztusban vetett hitre nem jutó ember.
Így van ez amikor a lelki dolgokat veted. Légy kitartó és türelmes. Nem fogod azonnal érezni, látni a kibontakozó áldásokat életedben. Amikor azonban eljön az aratás, az örömödet senki nem veheti majd el.

IMA: Istenem, tudom, hogy amit vetek, azt le is fogom aratni. Segíts nekem kitartóan lelki dolgokat vetni, lelki dolgokba befektetni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...