2022. június 6., hétfő

Szentlélek keresztség

Amikor együtt volt velük, megparancsolta nekik: "Ne távozzatok el Jeruzsálemből, hanem várjátok meg az Atya ígéretét, amelyről hallottátok tőlem, hogy János vízzel keresztelt, ti pedig nemsokára Szentlélekkel kereszteltettek meg." Apostolok Cselekedetei 1. fejezet 4-5. vers



Keresztelő János egy nagyon komoly dolgot jelentett ki: " Én vízzel keresztellek titeket, hogy megtérjetek, de aki utánam jön, erősebb nálam: arra sem vagyok méltó, hogy a saruját vigyem. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket. ( Máté evangéliuma 3. fejezet 11. vers)
Sok jó dolgot kaphattál: hallhattad Isten örömhírét, talán jársz valamilyen közösségbe, van valamiféle Istenben vetett hited, de szükséged van a Szentlélek jelenlétére és tüzére.
Jó dolog az Isten igazságát tudni, megérteni, továbbadni, de szükség van a Szentlélek erejére, hogy értelmet nyerjen minden.
A Szentlélek nélkül az egész kereszténységed egy reménytelen és értelmetlen dolog.
Tudod mi hiányzik a templomainkból, imaházainkból? A Szentlélek tiszta és igazi ereje és tüze. Ez a tűz feléget mindent életedben, amit Isten nem szeret.
Ó de jó lenne, ha Isten ezt az új tüzet gyújtaná meg a mai napon életedben, életemben. De jó lenne, ha felégetne minden szentségtelen köteléket, hogy Jézus Krisztus maradjon benned egyedül. A gyülekezeteinkben semmire sem megyünk a Szentlélek ereje nélkül:
" Nem erővel, sem hatalommal, hanem az én lelkemmel! azt mondja a Seregeknek Ura." (Zakariás 4:6)
A tűz terjed. Ha vannak hívők, akik Szentlélekkel teljesek és tűzben égnek, az át fog terjedni másokra is. Ideje felébredni. Új keresztségre, tűzkeresztségre van szükségünk.

IMA: Istenem, érintsd meg fásult szívemet, hogy a Szentlélek jelenlétében lángoljon Érted. A Te dicsőségedre, Krisztus nevében hallgass meg. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...