2021. október 8., péntek

A lelki éhség megszüntetése

Jézus azt mondta nekik: "Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. János evangéliuma 6. fejezet 35. vers




A testünk számára olyan a táplálék, mint az autó számára az üzemanyag. Szükségünk van rá, hogy legyen energiánk a fizikai életünk fenntartásához és a feladataink elvégzéséhez.
Ugyanígy a lelkünk üzemanyaga valójában a nagybetűs Szeretet. Az Ő neve Jézus Krisztus. Akiknek a pénztárcája megengedi, finomabbnál-finomabb ételeket fogyaszthat. Meglátogathat minden rangos éttermet és végig kóstolhat minden elérhető finomságot.
Szíved mélyén azonban arra fogsz vágyni, hogy olyan táplálékhoz juss, amiből a lelked élhet és megelégedhet.
Az égi kenyér és a mennyei élet az, amire minden ember vágyik. Sokakban nem is tudatosul, hogy mire is vágynak igazán, de folyamatosan keresik azt az egy valamit, ami majd boldogságot és megelégedést fog hozni életükben.
Az Izrael népét, a pusztai vándorlás során mennyei kenyérrel (mannával) táplálta Isten, földi vándorutunk során pedig Krisztussal akarja táplálni lelkünket, hogy a gonosz világban el ne fogyatkozzon az erőnk a lelki éhezéstől és szomjazástól.
Az úrvacsora során éppen arról teszünk tanúságtételt, hogy Krisztus értünk adott teste és vére a lelkünk számára tökéletesen elégséges.
A mi lelkünk ebből a szeretetből és kegyelemből meríti erejét. Krisztus ajándékba adta önmagát minden embernek. Nem kell fizetned, hogy a tied lehessen az élet kenyere.
Aki Krisztushoz jön és hisz Őbenne, ingyen kegyelemből övé lehet az egyetlen táplálék, amely megszüntetheti az ember lelkének éhségét, szomjúságát.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy volt mit ennem a mai napon, de segíts, hogy a lelkem is megteljen Krisztussal. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...