2021. október 9., szombat

A halál, amely áldást eredményez

Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. János evangéliuma 12. fejezet 24. vers



Minden földi félelem közül a haláltól való félelem borzasztja el legjobban az embereket.
Krisztus arra tanít téged ma, hogy amennyiben Őt akarod követni, meg kell tanulnod önmagadnak meghalni. A fenti hasonlatban láthatod, hogy Isten éppen ezt a „halált” akarja felhasználni arra, hogy közelebb kerül Őhozzá és az Istentől kapott élet gyarapodjon benned.
Fel kell adnod a saját önző terveidet, ha komolyan Jézus szeretnéd követni és az Ő országának építőjévé szeretnél válni.
Meg kell halnod a vágynak, hogy irányíts másokat, meg kell halnod a vágynak, hogy a saját kívánságaid vezessenek, meg kell halnod a vágynak, hogy másoknak megfelelj akár úgy is, hogy a saját életed szenved kárt emiatt. Ha ezt nem vagy kész megtenni, sosem fogod megtapasztalni az igazi szeretetet. Éppen azt a szeretetet, amit olyan kétségbeesetten keresel.
Ha ebben az értelemben kész vagy meghalni a házasságodban, a munkádban, az életviteledben, Isten szeretetének, kegyelmének sokszoros áldásait fogod tapasztalni életedben.
Ha nem vagy kész meghalni önző önmagadnak, sosem fog jó irányba változni életed és a legvégén azzal is szembe kell nézned, hogy Jézus Krisztus azt fogja mondani: „Távozzatok tőlem ti átkozottak, mert sosem ismertelek titeket.”
Kész vagy hát meghalni önmagadnak, hogy Isten bőséges áldása felvirágoztathassa életedet?



IMA: Istenem, segíts megértenem, hogy addig nem élhetek igazán Neked, amíg meg nem halok saját önzőségemnek. Segíts elkötelezni magam teljesen Krisztus mellett tudva azt, hogy Ő előbb szeretett engem. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...