2022. szeptember 27., kedd

Krisztus meghatalmazottja

"Bizony, bizony, mondom nektek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.  János evangéliuma 16. fejezet 23-24. vers


Amikor valaki meghatalmaz, hogy a nevét használd, arra is meghatalmaz, hogy a nevében járj el. Ez azt jelenti, hogy nemcsak az illető nevével, hanem a nevében rejlő hatalommal és lehetőségekkel is élhetsz. 
Hiába ismered Donald Trump nevét, ha nem kaptál tőle engedélyt arra, hogy a nevét és a nevével járó hatalmat és előnyöket használd. 
Olyan sok ember dobálózik Jézus Krisztus nevével úgy, hogy nem kapott semmiféle engedélyt ennek a névnek a használatára. 
Ezek az emberek azt hiszik, hogy a Jézus Krisztus nevét ismételgetve valamiféle csodatevő erőre fognak szert tenni. Használják ezt a nevet, de mivel nincs rá felhatalmazásuk, visszaélnek vele. 
Ha az életedet nem adtad át teljesen Istennek, ha nem született meg benned a döntés, hogy Jézus Krisztus iránti engedelmességre fogsz törekedni, akkor visszaélsz Jézus Krisztus nevével. Ismételgetheted reggeltől-estig ezt a drága nevet, mert nem fog az imádságod, kérésed teljesülni, sőt vissza fogsz élni vele.


IMA: Istenem, kérlek Szentlelked által formáld át az életem, hogy gyermekedként jogom legyen a Jézus Krisztus drága nevében kérni olyan dolgokat, amelyek a Te nevedre dicsőséget hoznak. Krisztus nevében hallgass meg, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...