2019. július 25., csütörtök

Az örökkévalóság is kevés!

Áldjad, lelkem, az Urat! Uram, Istenem, igen nagy vagy, fenségbe és méltóságba öltöztél,
104. Zsoltár 1. vers



Nincs az az élő ember, aki mindent el tudna mondani nekünk Istenről. Az élő Isten annyira csodálatos, hogy egy örökkévalóság is kevés lesz, hogy megismerjük Őt.
Nem hiába mondja Isten beszéde:
" „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.”
Mózesnek azt mondta Isten, hogy: " Vagyok, aki vagyok..."
Természetesen van egy rész, amely Krisztus által megismerhető az Istenből a földi életünkben, a Szentlélek vezetése által.
Van azonban olyan része Istennek és Isten országának, amit itt a földi életünkben tükör által, homályosan látunk.
Járhatsz 50 évig az Istennel és növekedhetsz a kegyelemben csodálatos módon, mégis lesz mindig egy olyan része Istennek amelyik izgalomba hoz és gyermeki kíváncsisággal várod, hogy megismerhesd.
Méltó hát az Úr, hogy áldjuk Őt elménkkel, lelkünkkel, hiszen annyira nagy, fenséges és méltóság veszi körül, hogy az örökkévalóság is kevés felfedezni és dicsőíteni az Ő nagyságát.
Éppen ezért ne késlekedjünk! Kezdjük el Őt áldani, magasztalni és dicsőíteni mától egészen az örökkévalóságig.









IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy mindig megismerhetünk valami újat nagyságodból, fenségedből, dicsőségedből. Köszönjük a Te kijelentett beszéded kimeríthetetlen kincseit. Segíts nekünk Szentlelked által elmélyülni a kijelentett igazságaidban, hogy egyre inkább áldjunk, magasztaljunk Téged.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...