2019. július 27., szombat

Mulandó élvezetek vagy maradandó kincsek?

Az odafenn valókkal törődjetek, ne a földiekkel.
Kolossébeliekhez írt levél 3. rész 2. vers



Az odafenn valók birodalmába hitem szerint akkor lép be egy ember, amikor a Szentlélek által felülről születik, Lélektől születik.
Az a fizikai szemeink számára láthatatlan világ, amibe Isten szeretné bevonni az övéit, sokkal valóságosabb, maradandóbb, örökkévalóbb, mint a minket körülvevő fizikai világ.
Ezért adta Isten a prófétákat és a próféták által a kijelentéseket.
Isten szeretné ha előre néznénk, az eljövendő örökkévaló világba.
Mi, akik az örökkévaló világra lettünk teremtve, hogy örökké együtt lakozzunk Istennel, olyan szomorú ha azt a látható világot érzékeljük csak és minden foglalatosságunk, törődésünk csak ezzel a léttel kapcsolatos.
Mózes Egyiptom hercege volt ebben a világban, de mivel az odafenn valókkal törődött, maga mögött hagyta Egyiptom gazdagságát, élvezeteit.
Mi hátat tudunk fordítani a pénznek, a kényelemnek, az embereknek való megfelelés kényszerének azért, hogy Isten emberei lehessünk?
Egy szegény embert, aki megvakult, de még mindig tudott tenni valamit Isten ügyéért, meglátogatta egyik keresztyén testvére, aki sajnálkozott a vak ember sorsán: “Megvan az a nagy vigasztalásod, hogy hamarosan a mennybe érkezel.” A szegény ember fölemelte arcát, és mosolyogva mondta: “Hamarosan a mennybe érkezem? Hogy-hogy? Már ott vagyok tíz év óta.”
Te újjászülettél már kedves olvasóm? Átadtad életed teljesen Isten uralmának? Akkor már most boldog vagy, már most odafenn vagy lélekben.


IMA: Istenünk, ne engedd, hogy megtévesszen minket a látható világ. Segíts, hogy nemet tudjunk mondani a látható dolgoknak amikor a követésed ezt követeli meg és tudjuk látni a láthatatlant, tudjunk hitben és nem látásban járni. Krisztus nevében, Ámen.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...