2022. május 28., szombat

Az igazi világjárvány 2. rész

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.               Korinthusiakhoz írt második levél 5. fejezet 17. vers




Csodálatos öröm volt sok-sok ember számára, hogy van védőoltás a Covid19 vírusra. Több mint 150 védőoltással kapcsolatos projekt van folyamatban és már több, mint 5 készen is áll az alkalmazásra.
Minden ember és ország hozzájuthat a védőoltáshoz? Természetesen nem. A legszegényebb országok haldoklanak, mert nem tudják megfizetni a kellő számú védőoltások árát. ( Lásd India, Afrika stb.) 100 százalékos hatékonysággal minden embernek segítenek a védőoltások? Természetesen nem. Nem is mondhatjuk, hogy minden embernek kellő bizalma alakult ki a védőoltásokkal kapcsolatosan.
Ezzel szemben, bárki hozzájuthat a bűn halálos vírusának ellenszeréhez? Igen, hiszen ingyen és korlátlanul rendelkezésünkre bocsátotta Isten. Nagyon drága volt, Jézus Krisztusnak a vérét ontották érte, de számunkra ingyen van.
Nem számít mennyi bűnt követtél el, nem számít mennyire aljasítottak le a bűneid, gyilkosságot követtél el, házasságot törtél, lehetsz akármennyire ön igazult és büszke, lehetsz olyan ember, aki a saját jóságában bízik csupán és a vallásos gyakorlataiban.
Teljesen mindegy melyik csoportba tartozol, ha egyetértesz Istennel abban, hogy bűnös és gonosz vagy, nem tudod magad semmilyen módon megmenteni, kimosni gonoszságodból, és a bűneidtől elfordulva Krisztus felé fordulsz, minden bizalmadat Krisztusban helyezed arra nézve, hogy Ő meg tud szabadítani a bűneidtől, Krisztus nemcsak megbocsát neked és minden egyes elkövetett bűnödet eltörli, hanem a Szentlélek által teljesen újjászül, új szívet ad neked.
Nem lesz többé teher Krisztusnak élned, hanem ez lesz a vágyad. Egyszerűen új ember leszel.
Működik ez a gyógymód 100 százalékosan minden ember esetében? Igen, működik.
Igaz, hogy sokan állították már, hogy „bevették” ezt a gyógyszert, de valójában sosem vették be azt, ezért nem is szabadultak meg a bűn betegségétől.
Sötétségben voltam, gyűlöltem Istent és gyűlöltem Isten értékítéletét, de Krisztus mégis meghalt értem, hogy megmentsen. Ne vedd félvállról a bűn vírusát. Fogadd el az Isten által ígért gyógymódot.

IMA: Istenünk, olyan nagy szeretettel vagy az ember iránt. Segíts megbecsülni kegyelmedet, jóságodat, szeretetedet, hogy megmenekülhessünk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...