2022. május 27., péntek

Az igazi világjárvány 1. rész

Ahogyan tehát egy ember által jött a bűn a világba, és a bűn által a halál, úgy minden emberre átterjedt a halál azáltal, hogy mindenki vétkezett. Római levél 5. fejezet 12. vers



A világ legnagyobb járványa az első emberpár közreműködése által jött be világunkba. A bűn „vírusát” ez az emberpár minden leszármazottjának továbbadta és nincs az a vesztegzár, ami segítene megállítani ezt a betegséget.
Sok-sok ember hiszi úgy, hogy negatív a vírus tesztje, nem fertőzött a bűn vírusával, de ez csak azért van, mert rossz helyen, hiteltelen eszközöket használva „teszteltette” magát.
Ami elszomorító, hogy a bűn világjárványa esetében, a halálozási arány 100 százalékos. Az emberiség 100 százaléka érintett ebben a betegségben. Napi szinten, sok százezren halnak meg ebben a vírusban.
Ez nem egy fizikai, hanem egy lelki eredetű vírus. Minden, ami nem üti meg Jézus Krisztus követésének tökéletes mércéjét, az bizony bűn. A bűn által bejött egy olyan probléma, amivel a mai napig küzd az emberiség: a halál.
A testünk megbetegszik, legyengül és sok ember halála akkor következik be, amikor egyáltalán nem is számít rá.
Az új koronavírus a fizikai halál okozója lehet, amit a Biblia első halálnak nevez. A bűn viszont a második halál okozója, ami örök halált jelent. A Biblia arra tanít minket, hogy a másodiktól jobban tartsunk, mint az első haláltól. Az sokkal veszélyesebb ránk nézve.
A médiában nem sokat fogsz hallani a bűn problémájáról, a gyógymódról pedig még kevesebbet.
Ahogyan egy ember által tört be a bűn vírusa és nőt világméretűvé, egy ember által jött el a gyógymód is. A legnagyobb orvos, Jézus Krisztus által, aki megtette azt, amit Ádám nem tudott.
Tökéletesen élt mindenben, sosem vétkezett és magára vette az emberiség bűneit, meghalt a keresztfán, hogy elszenvedje a bűnökért járó büntetést, Isten Őt sújtotta az emberiség bűneiért. Nincsen ennél nagyobb szeretet. A legnagyobb fenyegetés nem az új majomhimlő vírus, hanem a bűn. Erre pedig Jézus Krisztus vére már megoldást hozott. A kérdés, hogy hit által elfogadod-e ezt a gyógymódot? 

IMA: Istenünk, soha nem tud minket senki jobban szeretni, mint Te. Köszönjük, hogy figyelmeztetsz minden embert a bűn lélekre gyakorolt halálos fenyegetésére és köszönjük, hogy Krisztus által készítettél menekülési utat is a bűn okozta lelki halálból. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...