2022. május 25., szerda

Lelkemet felüdíti

Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.
23. Zsoltár 1-3. versek



A 23. zsoltár sokan a temetési szertartásokon olvassák fel. Talán azért, mert a felüdülésről, pihenésről szól és az Isten nélküli ember úgy gondolja, hogy az egyetlen enyhülést, pihenést, felüdülést hozó dolog a fizikai halál lesz a számára.
Keresztény életviteled során vannak időszakok, amiket inkább a sivataghoz hasonlítanál. Vannak olyan időszakok, amikor úgy érzed, hogy semmi sem történik, és lelkileg meddőnek érzed magad.
Isten ezekben az időkben is munkálkodik gyermekeiben. Talán ilyenkor nem érzed, nem látod, de Ő akkor is munkálkodik.
Ha Istenben bízol, észre sem fogod venni az átmenetet a kopár, szikkadt föld és a füves legelők között. Isten fel fogja üdíteni lelkedet és igazi lelki nyugalmat, pihenést fog adni neked már a földi életed során.
Ha éppen ma érzed úgy, hogy sivár az életed, a lelked mintha egy forró sivatagban lenne, ne add fel a reményt!
Kiálts Istenhez és engedd, hogy füves legelőre, csendes vízhez tereljen téged. A felüdülés, a gyógyulás, a helyreállás ideje ma jött el a lelked számára.


IMA: Istenem, kérlek, üdítsd fel lelkemet. Az élet vizének forrása által elégítsd meg lelkemet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...