2022. május 22., vasárnap

A szeretet illata

Amikor Betániában a leprás Simon házában volt, és asztalhoz telepedett, odament egy asszony, akinél valódi és drága nárduskenet volt egy alabástrom tartóban: ezt az alabástrom tartót feltörte, és ráöntötte a kenetet Jézus fejére. Egyesek bosszankodtak magukban: "Mire való a kenetnek ez a pazarlása? Hiszen el lehetett volna ezt adni több mint háromszáz dénárért, és a pénzt a szegényeknek szétosztani." És megharagudtak az asszonyra. Márk evangéliuma 14. fejezet 3-5. versek



Egy asszony különleges módját választotta a Krisztus iránt érzett szeretetének kifejezésére. Fogta a legjobb, legdrágább parfümöt és ráöntötte a kenetet Jézus fejére és lábaira.
Mi késztette erre? Igaz, hogy a cselekedete profetikus volt, hiszen Krisztus halála utáni bebalzsamozására mutatott, de az asszony biztosan nem tudatosan tett erre utalást.
Egyszerűen valamilyen oknál fogva szerette Jézust és a szeretetét ezzel a valóságos áldozattal akarta kifejezni.
Hogyan lehet a te életed is olyan, hogy terjessze Krisztus kegyelmének jóillatát? Hogyan fejezheted ki embertásaid felé annak a szeretetnek egy töredékét, amit Krisztus áldozata által kaptál?
Legtöbbször egyszerűbben és gyakorlatiasabban, mint gondolnád.
Légy olyan, mint ez az ismeretlen asszony, aki több mint egy éves keresetét öntötte ki Jézus Krisztusra a drága kenet által.
Add át te is teljesen magad Krisztusnak. Krisztus is odaadta magát teljesen helyetted és meghalt, hogy az Ő jóillatának hordozója lehess.
Mindig lesznek Júdások, akik látszólag a jószándék és az erkölcs harcosai, de az álarc alatt nem többek, mint Krisztus ellenségei és önző tolvajok. Tolvajok, akik meglopják Krisztust dicsőségétől, és akik ahelyett, hogy Krisztus jóillatát terjesztenék, saját önzésük bűzével lépnek fel újra és újra.
Döntsd el, hogy te ki akarsz lenni?


IMA: A Te kegyelmed jó illata kitöltetett életünkbe. Hadd tudjam képviselni ennek a kegyelemnek jóillatát akárhova megyek. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...