2022. május 21., szombat

Hamis evangélium

Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok; pedig nincsen más. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát.
Galátziabeliekhez írt levél 1. fejezet 6-7. vers



Napjainkban sok-sok önmagát kereszténynek valló egyházfelekezet, szekta működik. Ezek kiragadják a Bibliának egy részét, részletét és azt tanítják. Vannak önmagukat kereszténynek valló egyházak, amelyek hirdetik, hogy nem létezik Mennyország és nem létezik pokol sem. A gonoszok megsemmisülnek, a megigazultak pedig majd élvezik azt a gazdagságot a megújult bolygónkon, amit az aljas és tisztességtelen gazdagok összeharácsolnak.

Van egyház, amely ugyan hirdeti Krisztust, de azt mondja, hogy nincs feltámadás. Krisztusban jó és szép reménykedni, de a síron túl nem vár minket semmi.

Nem kell tisztában lenned mindegyik tévtanítással, részleges evangéliummal, helyette inkább gyökerezz meg az Isten szavának igazságában.

Ez fog segíteni téged, hogy felismerd a hazugságot, a hamis evangéliumokat. Egyetlen út vezet az Atyához, és az Jézus Krisztus.
Bármennyire jól hangzik is, ne dőlj be a hamis evangéliumnak.


IMA: Istenem, segíts engem a Te igazságodban megmaradni. Segíts felismerni a hamis evangéliumokat és nem beleesni azok csapdájába. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...