2022. május 23., hétfő

Atyai szív

Még gyermek volt Izráel, amikor megszerettem, Egyiptomból hívtam ki fiamat. Minél jobban hívtam őket, annál jobban távolodtak tőlem: a Baáloknak áldoztak, és a bálványoknak tömjéneztek.
Hóseás könyve 11. fejezet 1-2. versek



A 11. fejezetben arról olvashatsz, hogy mennyire mélyen és odaadóan szerette Isten az Ő népét: Izraelt. A szeretete által mindent megtett, hogy magához vonzza népét, gyermekeit.
Úgy beszél népéről, mint egy szerető apa a gyermekéről. Izrael lelki „házasságtörést” követett el, de Isten szerette népét és vágyott arra, hogy bűnüket megbánva, rendezve, visszatérjenek hozzá.
Hóseás házasságkötése egy hűtlen nővel, sok-sok üzenetet hordozott Isten hűtlen népe számára.
Hóseás átérezte azt a gyötrelmes fájdalmat, amelyet Isten érzett hűtlen népével kapcsolatban.
Egy házasságban a legmélyebb seb, amit okozhatsz házastársadnak: a megcsalás, a hűtlenség.
Életedben hányszor voltál teljesen hű Istenhez? Hányszor voltál engedetlen?
Hozhatsz rossz döntéseket és ezek által teljesen el is fordulhatsz Istentől. De Isten szeretete ugyanaz marad. Ha te hűtlen vagy, Ő akkor is hű marad. ( 2 Timóteus 2:13)
Hűséges marad szavához és hűséges marad szentségéhez, mert Ő nem tagadhatja meg saját jellemét.
Isten együtt érez, és mentő szeretettel fordul a hűtlenség és bűn által mélyre züllött népével. Ha éppen most küzdesz hűtlenségi problémával, az Istennel való kapcsolatodat illetően, ha elfordultál teljesen az Isten szeretetétől, térj vissza Istenhez.
Engedd, hogy Isten, szerető Atyádként magához emeljen téged. Örök szeretettel szeret téged, de csak akkor lehet részed ebben a szeretetben, ha bűnbánattal és odaszánással visszatérsz Hozzá.

IMA: Istenem, annyiszor hűtlen voltam Hozzád. Téríts magadhoz és akkor Hozzád térek. Szeretnék karjaidban, szereteted védelmében, oltalmában élni Akaratod szerint. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...