2018. július 25., szerda

ISTEN ISMERI AMIT TESZÜNK!



‘Ismerem mindazt, amit teszel. Tudom, hogy szorgalmasan dolgozol, türelmes és kitartó vagy. Tudom, hogy nem tűröd a gonoszokat. Próbára tetted azokat, akik apostoloknak mondják magukat, pedig nem azok, és bebizonyítottad, hogy hazudnak.
Jelenések 2:2

Ádám és Éva már a kezdetekben fügefalevélből készített ruhát magának, hogy elrejtse mezítelenségüket, mellyel a bűn következményeként kellett együtt élniük. Isten viszont jött és egy állat vére kellett folyjék azért, hogy Ádám és Éva mezítelensége eltakartasson. Isten tudja a te dolgaidat! Örömhír ez neked?
Tudva, hogy Isten értünk adta Fiát, hogy elvegye lelkünk bűn által lecsupaszított mezítelenségét, ez nagyszerű hír. A muszlimokról olvastam, hogy hitük szerint nem fogyaszthatnak alkoholt, viszont úgy tartják, hogy ha beállnak az eresz alá, vagy az alkoholra vizet öntenek, akkor az Istenük nem látja, nem tud a dologról.
Mi nem vagyunk sokszor hajlamosak ilyen „ereszek” alá bújni? Talán a vallásos hagyományok eresze alá? Talán az önigazultság eresze alá? Talán mások dicséretének, eresze alá?
Ebben az igeszakaszban Isten dicséri a gyülekezetet, mert az ördög királyi széke mellett lakoznak és hűek maradtak az Isten nevéhez és az Istenben vetett hitükhöz. Az „ordító oroszlán, a lelkünk ellensége ma is szertejár, és keresi, kit veszíthet el. Családokat és egyéneket kebelez be. Ez viszont nem lehet kifogás arra, hogy feladjuk a harcot. Istenre nézve maradjunk hűek a krisztusi névhez, az Istenben vetett hit által. Lépjünk ki végre a hamis biztonságot nyújtó „eresz” alól és bízzuk dolgainkat Isten kegyelmére. Így eszközök lehetünk abban, hogy Isten eszközként használjon arra, hogy megmentsen olyanokat, akik az ördög tőrébe estek.

Ima: Atyánk, magasztalunk téged Krisztus kifolyt véréért. Köszönjük a megigazulás ruháját, amit hit által kaptunk. Köszönjük, hogy ennek köszönhetően járulhatunk bátran eléd Atyánk. Segíts eszköz lenni abban, hogy másokat is hozzád vezethessünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...