2024. március 31., vasárnap

Miért keresed a holtak között az Élőt?

A hét első napján pedig kora hajnalban elmentek a sírhoz, és magukkal vitték az elkészített illatszereket. A követ a sírbolt elől elhengerítve találták, és amikor bementek, nem találták az Úr Jézus testét. Amikor emiatt tanácstalanul álltak, két férfi lépett melléjük fénylő ruhában. Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: "Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Emlékezzetek vissza, hogyan beszélt nektek, amikor még Galileában volt: Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: "Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Lukács evangéliuma 24. fejezet 1-6. versek



A keresztény élet középpontja és értelme: a feltámadott Jézus Krisztus. Ő a feje a Krisztus követőnek, Ő a feje a láthatatlan egyháznak és a gyülekezeteknek. Amikor egy test elveszíti a fejét, menthetetlenül meghal.
Az első dolog, ami halott Krisztus nélkül: a szabályok betartása.
A szabályok önmagukban jók. Képzeld el a gazdaságot, a közlekedést, az emberi kapcsolatokat stb. ha nem lennének törvények és szabályok. Azonban a szabályok önmagukban holtak és nem segíthetnek Isten előtt elfogadhatóvá válni amíg nem találkoztál a feltámadott Krisztussal. Miért ballagott el szomorúan a gazdag ifjú, aki a szabályok betartásában látta az örök élet elnyerését? Mert elutasította Krisztus szavait hitetlenségével és a vagyonához való ragaszkodással. ( Márk 10:22)
A szabályok betartása nem fog elfogadhatóvá tenni Isten előtt, ha a feltámadott Jézus Krisztust elutasítod.
Második dolog, ami halott Krisztus nélkül, az erőfeszítéseid.
Vannak emberek, akik ugyan sosem találkoztak a feltámadott Krisztussal, de bátorítják önmagukat és másokat is, arra, hogy tegyenek komolyabb erőfeszítéseket, mert azt hiszik, hogy az erőfeszítéseik által fognak eljutni Istenhez és az Ő örökségéhez. Ez éppen annyira nem működik, mint amennyire a majom nem tudja kihúzni magát a mocsárból a saját szakállánál fogva. Húzhatja erősebben a szakállát, mozoghat, kapálózhat, de csak egyre mélyebbre süllyed. Olyan sok embert látok, akik küzdenek a régi természetükkel úgy, hogy sosem adták át életüket teljesen a feltámadott Krisztusnak és csak kudarc és keserűség az osztályrészük.
A harmadik halott dolog Krisztus nélkül, az elhatározások és fogadalmak.
Az alkoholista minden nap megfogadja, hogy nem iszik többé alkoholt, majd estére ismét négykézláb tér haza. A házastárs, aki fizikailag bántalmazza a házastársát, minden nap sírva megfogadja, hogy többé nem teszi, másnap pedig ismét kék és zöld foltokkal borítja be a házastársa testét.
A kéjvágy rabságában élő ember, nap, mint nap megfogadja, hogy többé nem lép félre, majd ismét más ágyában találja magát. Ha azt hiszed, hogy Krisztusban vetett hit nélkül, a Szentlélek által megnyilvánuló kegyelem ereje nélkül elfogadhatóvá, jóvá válhatsz Isten előtt, máris elbuktál.
Végül, Krisztus nélkül szintén halott az Istennel kapcsolatos ismeretek szerzése.
Krisztusban vetett hit nélkül sosem fogod jól érteni Isten szavait és amúgy is reménytelen küldetés, ha azt tűzöd ki a magad számára, hogy a végtelen Istent tökéletesen megismered néhány évtized alatt. Itt a földön töredékes az ismeretünk, de ez nem baj, mert nem ez az alapja az Isten előtt elfogadhatóvá válásodnak.
Ideje eldobnod a kozmetikai szereidet, amelyekkel próbálod elnyomni a lelkedben uralkodó halál illatát. Ideje találkoznod a feltámadott Krisztussal, Aki megváltoztathatja a szívedet és egész életedet.
Ha Őt megismered, nem azért tartod meg a szabályokat, mert ezek által akarsz üdvözülni, hanem az új értékrended által ezek válnak természetessé. Természeteddé válik a hűség, a mértékletesség, szeretet stb. Krisztus megváltoztatja az időbeosztásodat, a barátaidat, a pénzköltési szokásaidat.
Ha megtaláltad Krisztust, minden értelmet nyer. A szabályok, az erőfeszítéseid, az elhatározásaid, az Istennel kapcsolatos ismereteid. Mind életre kel Jézus Krisztus által. A feltámadott Krisztus nélkül azonban minden az életedben reménytelen és élettelen marad.


IMA: Istenem, a feltámadott Krisztus jelenlétére, erejére van szükségem. Általa minden helyére kerül életemben, minden értelmet nyer, minden életet nyer és örökkévaló reménységben élhetek. Krisztus nevében hálát adok ezért, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...