2024. március 30., szombat

Van-e élet a fizikai halál után?

Ezután az arimátiai József, aki Jézus tanítványa volt - de csak titokban, mert félt a zsidóktól -, megkérte Pilátust, hogy levehesse Jézus testét. Pilátus megengedte neki. Elment tehát, és levette Jézus testét. Eljött Nikodémus is, aki először éjszaka ment hozzá, és mirhából és aloéból készült kenetet hozott, mintegy száz fontnyit. Fogták tehát Jézus testét, és leplekbe takarták az illatszerekkel együtt, ahogyan a zsidóknál szokás temetni. Azon a helyen, ahol Jézust megfeszítették, volt egy kert, és a kertben egy új sír, amelybe még senkit sem helyeztek. Mivel közel volt a sír, a zsidók ünnepi előkészülete miatt ott helyezték el Jézust. János evangéliuma 19. fejezet 38-42. versek




Jézus halála a legnagyobb és legmélyebb megnyilvánulása Isten szeretetének az emberiség iránt.
József és Nikodémus közös tulajdonsága az volt, hogy mindketten féltek a körülöttük lévő emberektől és a társadalmi következményektől. József, bár Jézus tanítványa volt, titokban tartotta ezt, míg Nikodémus éjszaka ment Jézushoz, hogy senki se lássa. Ez a félelem azonban nem akadályozta meg őket abban, hogy cselekedjenek.
Amikor Jézus keresztre feszítését követően eljött az idő a temetésére, mindketten felálltak és vállalták a felelősséget. József, aki korábban titkos csodálója volt Jézusnak, most bátran megkérte Pilátust, hogy levehesse Jézus testét a keresztről. Nikodémus pedig nemcsak az éjszaka bujkálva ment el hozzá, hanem immár nyilvánosan is, és hozott magával nagy mennyiségű illatszert, hogy méltóságteljesen eltemethessék a Mestert.
Ezek a férfiak, bár félelmekkel és kétségekkel teli szívvel léptek, mégis a szeretet és az elkötelezettség irányította tetteiket. Ez az a szeretet, amely nem ismer határokat, amely bátran cselekszik a szeretteiért, akár a veszély árnyékában is. Mit ér az egész életed, ha a gyávaság és az embereknek való megfelelés távolt tart téged attól a szabadságtól, amit egyedül Jézus Krisztus adhat meg neked?
Az Arimátiai József és Nikodémus példája arra ösztönöz téged, hogy ne hagyd, hogy félelmeid vagy kétségeid akadályozzák a helyes cselekedeteket és a szeretet megnyilvánulását. Az igazi hűség és szeretet képes túllépni a félelmeiden, és engedni az Isten által vezetett cselekvésnek.

Jézus testének levetése és eltemetése nem csupán egy halandó emberről való megemlékezés, hanem egy olyan esemény, amely mély jelentőséggel bír. Ez az esemény megnyitotta az utat az üdvösség felé mindenki számára, és Jézus feltámadása által új életet hozott mindazoknak, akik hisznek benne.
Ezért amikor az Arimátiai József és Nikodémus példáját tanulmányozod, ne csak az emberi bátorság és szeretet, áldozathozatal példáját lásd bennük, hanem az isteni terv megvalósulásának részleteit is, amely az üdvösség útját nyitotta meg mindenki számára, aki hisz. Szoktál szorongni a halálfélelem miatt? Gondoltál-e már arra a napra, amikor a te testedet helyezik koporsóba és lezárva azt a földbe eresztik? Gondolkoztál-e már azon, hogy ha egyszer fizikailag meghalsz, élhetsz-e még újra? A feltámadott Krisztus, aki a sírban nyugodott, választ adott ezekre a kérdésekre a feltámadásának reggelén. Ha nem hiszel Neki, akkor nincs igazi reménység számodra. Légy bátor arra, hogy szeretetben cselekedj, mert az Isten szeretete mindig vezet téged az igazság, a remény és az elmúlhatatlan élet útján.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Jézus Krisztus értem is meghalt. Köszönöm, hogy nem a sír és a halál mondta ki felette az utolsó szót és azok felett sem a sír és a halál fog győzni végül, akik Benne bíznak. Magasztallak ezért. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...