2024. április 1., hétfő

A feltámadott Krisztus ajándékai

Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek!" És miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. A tanítványok megörültek, hogy látják az Urat. Jézus erre ismét ezt mondta nekik: "Békesség néktek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket." Ezt mondván, rájuk lehelt, és így folytatta: "Vegyetek Szentlelket! Akiknek megbocsátjátok a bűneit, azok bocsánatot nyernek, akikéit pedig megtartjátok, azoknak a bűnei megmaradnak." János evangéliuma 20. fejezet 19-23. versek



El tudod képzelni hogyan nézhettek ki a tanítványok ott a felső házban, miután Jézus Krisztust megfeszítették és eltemették? 11 ember, akik 3 évet töltöttek mesterükkel, akiről azt hitték, hogy Izrael szabadítója, egyik napról a másikra meghalt.
Három évig ezzel az emberrel voltak, de amikor ijesztővé, nehézzé, veszélyessé vált az Ő követése, egyesek elszaladtak, mások hazudtak, elrejtőztek.
Te és én milyen gyakran hasonlóan cselekedtünk. Emberek milliói gyűlnek össze a húsvét ünnepén, hogy megvallják: Jézus Krisztus feltámadt és örökké él!
Mégis milyen hamar és milyen gyorsan elfelejtheted, hogy miért tette ezt? Értem, érted, a tagadó Péterekért, a kétkedőTamásokért, az áruló Júdásokért, a gonosztevő, rablógyilkos Barabásokért.
Minden egyes bűnösért. Minden szégyen, gonoszság, sötétség, ami az emberiséget terhelte bűnei miatt, a Krisztus vállát nyomta a golgotai kereszten. A múlt, a jelen és a jövő összes bűne Benne öltött testet. Ezért is mondja Isten szava: " Aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy mi az Isten igazsága legyünk Őbenne. ( 2 Korintus 5:21)
Azon az áldott estén, tanítványok szemükkel látták, kezükkel tapintották, és szívükkel felismerték az üdvözítő jelenlétét. Az öröm és a megkönnyebbülés árasztotta el őket, hiszen látták az Urat, és ez az élmény túllépett minden földi korláton és félelmen.
A feltámadott Krisztus békessége nem egy múló érzést, hanem egy életre szóló küldetést jelent: "
Miért működik ez az oldal, misszió? Miért olvashatod naponta a Krisztusról szóló örömhírt? Mert mi is megértettük, hogy a Krisztustól kapott békesség a mi életre szóló küldetésünk is.
A feltámadott Krisztusban vetett hit által, Isten gyermekeinek, a Szentlélek jelenléte és ereje hatalmat ajándékoz. " Akiknek megbocsátjátok a bűneit, azok bocsánatot nyernek, akikét megtartjátok, azoknak bűnei megmaradnak."
Akik elutasítják Isten kegyelmét, akik megtagadják életükkel a feltámadott Krisztust, azoknak bűneik megmaradnak. Akik pedig befogadják Krisztust, azoknak bűneik bocsánatot nyernek.
Ezt valljuk és ezt hirdetjük.
A Szentlélek által kapsz bátorságot, hogy egyenesen és gerincesen képviselhesd a feltámadott Krisztust. A feltámadott Krisztus jelenléte, üzenete áttör minden falat, amit a félelem vagy kételkedés által építettél ki életedben.
Vidd hát te is a feltámadott Krisztus békességét, szeretetét és reménységét mindazoknak, akik elvesztek vagy elszigetelődtek az életük viharai, nehézségei, sebei miatt.
Tedd ezt bátran, hűségesen és megalkuvás nélkül, mert az Úr az övéivel van a világ végezetéig.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy feltámadtál és ezzel megváltoztattál életemben mindent. Szeretnék eleget tenni a Szentlelked által kapott küldetésemnek és hirdetni a feltámadott Krisztus üzenetét mindenkinek. Krisztus nevében támogass ebben, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...