2024. április 2., kedd

Gyümölcséről ismered meg a fát

Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem.                                          Máté evangéliuma 7. fejezet 16-17. vers



Az életünk minden pillanatában "gyümölcsöket" terem életünk, melyekből mások megítélhetik, hogy milyen jellegű fa vagyunk és milyen irányba tart életünk.

Tehát, milyen gyümölcsöt terem az életed fája? Az emberek nem csak a szavaid és cselekedeteid alapján ítélnek meg téged, hanem az általad elért eredmények, az életed másokra gyakorolt hatása alapján is. És ahogy Jézus mondta, "Minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem."

Ha tehát jó fa akarsz lenni, ha Krisztus szeretetét akarod nemcsak elméletben vagy szavakkal sugározni, akkor az életed gyümölcseinek is ezt kell tükröznie. Az igazság, a szeretet, a béke, az öröm, a türelem, a jóindulat, a szívesség, a hűség, az önmegtartóztatás, ezek mind a Szentlélek jó gyümölcse, melyek Krisztus munkájának eredményei az életedben.

Gyakran felmerülhet benned a kérdés: milyen gyümölcsöket hoz életem? Vajon azok a gyümölcsök, melyeket életem terem, azok Krisztus szeretetét és jóságát tükrözik-e? Vagy talán olyan gyümölcsök teremnek benned, melyek inkább a saját érdekeidet, önzésedet, vagy éppen a világ hiábavaló dolgainak tükrözik vissza?

Azonban ne feledd, hogy az igazi gyümölcsök csak akkor teremnek az életedben, ha jó fa vagy. Ezért fontos, hogy mindig törődj az életed fájának állapotával. Kérd az Úr segítségét, hogy segítsen téged abban, hogy jó fa legyél, mely a maga idejében jó gyümölcsöt terem. Engedd meg Neki, hogy formáljon és alakítson téged az Ő képmására, hogy életed minden pillanatában Krisztus szeretetét sugározhasd mások felé.


IMA: Istenem, tudom, hogy alapvetően minden ember életfája rossz és rossz gyümölcsöket terem. Köszönöm, hogy Krisztus által beoltatott életem a jó fába. Segíts, hogy életem fája egészséges és jó gyümölcsöket teremhessen a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...