2024. április 3., szerda

Az Úr szent napja

Majd ezt mondták nekik: Menjetek, egyetek jó falatokat, igyatok édes italokat, és juttassatok belőle azoknak is, akiknek nincs, mert a mi Urunknak szent napja ez. Ne bánkódjatok, mert az ÚR előtt való öröm erőt ad nektek! Nehémiás könyve 8. fejezet 10. vers



Attól kezdve, hogy életedet hittel Isten kezébe helyezed, átadod Neki az irányítást, minden egyes nap hátralevő életedben az Úr szent napjává válik. Innentől kezdve minden egyes napot, a mindennapi teendőink közepette is arra szentelünk, hogy elmerüljünk Isten jelenlétében és megpihenjünk az Ő kegyelmében. Ha te is Krisztust követed, akkor a mai nap nem csak arról szól, hogy magadra, feladataidra, szeretteidre koncentrálsz, hanem arról is, hogy másokkal megosztod azt a jót és örömöt, amelyet Isten megosztott veled.
Ez az életed fizikai gondviselésére is kiterjed, hiszen az, hogy ételt és italt kapsz Isten gondviselése által, egy olyan áldás, amit nem minden ember tudhat magáénak. Először is, ismerd fel az Úr szeretetét és gondoskodását, és válaszolj erre örömmel és hálával. Tudatában vagy annak, hogy minden, amid van, Isten ajándéka? Hálát adsz neki ezért minden egyes napon? Kész vagy eszköz lenni Isten kezében, hogy más emberek életét is örömmel és hálával tölthesse meg?

Az Úr előtt való öröm nemcsak boldogságot hoz az életedbe, hanem erőt is ad számodra. Amikor örömmel és hálával töltöd meg szívedet, Isten kegyelméből erőt merítesz mindennapi kihívásaidhoz és feladataidhoz. Az Ő szeretetéből táplálkozva és az Ő jelenlétében megpihenve érezheted az Ő végtelen erejét és békességét.

Tehát, testvérem, ne feledd el az öröm és annak megosztásának fontosságát az Úr előtt.


IMA: Istenem, eszközöd szeretnék lenni abban, hogy más emberekkel is megosszam azokat az áldásokat, amiket nekem adtál. A Te örömöddel töltsd be mindennapjaimat, hogy ezt áraszthassam azok felé is, akik a bánat, keserűség miatt erőtlennek érzik magukat. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...