2024. április 6., szombat

Békesség minden körülményben

Maga a Békesség Ura adjon nektek mindig és minden körülmények között békességet! Az Úr legyen veletek! Thesszalonikabeliekhez írt második levél 3. fejezet 16. vers



Az Úr békessége, azoknak adatik, akik maga a Békesség Urát követik. Ez az a békesség, ami túlmutat az érthetőn és érzékelhetőn, amely nem csupán a külső körülményektől függ, hanem belső forrásból árad.
Mikor az Úr békességét magadban hordozod, olyan leszel, mint a tenger, melynek a viharban lehet, hogy a felszínen hullámzik a felszíne, de a felszín alatt mozdulatlan és nyugodt. Ez a békesség nem arról szól, hogy minden gördülékenyen megy az életedben, hanem arról, hogy akkor is megmaradsz bizakodónak, amikor a világ káoszba torkollik körülötted.
Az Úr békessége olyan erőt ad neked, amely képes átalakítani a legnehezebb helyzeteket is. Amikor felismered, hogy ezt a békességet nem a világtól vagy a körülményeidtől kapod, hanem az Úr jelenlétéből meríted, akkor kezded megélni az igazi béke mélységét és erejét.
Képzeld el, hogy az Úr békessége olyan, mint egy forrás, mely soha nem apad el. Amikor ebből a forrásból merítsz, a lelked felüdül, és megtapasztalod az Úr jóságát és szeretetét, amely mindent áthat. Ez a békesség megnyugtatja a lelkedet, feloldja a benned levő feszültséget, és lehetővé teszi, hogy az Úr vezetése alatt éld az életed.
Álljunk meg néha, hogy megpihenj ebben a békességben, és engedd, hogy az Úr vezessen téged minden körülmények között. Hirdesd másoknak is ezt a csodálatos békességet.


IMA: Istenem, szükségem van a Te jelenlétedben rejlő békességre. Tölts meg engem csordultig, hogy másoknak is tudjak ízelítőt adni ebből. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...