2024. április 7., vasárnap

Tudatos keresztény élet

Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata. Efézusbeliekhez írt levél 5. fejezet 15-17. versek



Isten szava arra bátorít a mai napon, hogy tudatosan és bölcsen éld az életed. A keresztény élet egy folyamatos utazás, amely során mindig készen kell állnod arra, hogy meghalld és kövesd Isten akaratát.
Az apostol szavai arra emlékeztetnek, hogy az idő drága kincs. Nem szabad elfecséreld azt, mert a történelem utolsó szakaszában a generációk gonoszak lesznek. A világ gyorsan változik, kísértések és nehézségek várnak rád minden nap. Ezért fontos, hogy éberen állj az élet kihívásai elé, és ne engedd, hogy az idő csak úgy "elpörögjön az ujjaid között."
Az idő kihasználása azt jelenti, hogy minden pillanatban Isten akaratát keresve, annak követésére törekedve éled az életed. Ez az igazi bölcsesség. Ez nehézkes egy gyors, instant világban, ahol az ember végigrohanja az életét. Nehezedre eshet időt szánni arra, hogy felfedezd, mi az Úr akarata az életedben, és lemondani a saját gondolataid, gondolataid egy részéről, hogy Krisztus szavát követve követhesd Isten akaratát.
Azt is meg kell értened, hogy az Úr akarata nem mindig egyértelmű a te személyes életedre nézve. Ezért a bölcsességhez és megértéshez szükséged van az imára és az Istennel való szoros kapcsolatra, a Biblia tanulmányozására. Az ima által kérheted Isten vezetését és bölcsességét az életed minden területén.
Állj készen arra, hogy megértsd és kövesd az Úr akaratát, hogy így értelmes és céltudatos életet élhess az Ő dicsőségére.

IMA: Istenem, kérlek taníts engem bölcsen használni azokat a dolgokat, amiket Tőled kaptam. Szeretném megérteni és követni a Te akaratodat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...