2019. február 28., csütörtök

SEGÍTSETEK EGYMÁSNAK

Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét.
Galátziabeliekhez írt levél 6. rész 2. vers

A házasság nem gyenge, önző embereknek való. Miért vetik meg ma egyre többen ezt a tökéletes szövetséget amit Isten maga hozott létre?
Nem azért, mert az ember egy magasabb szintre lépett és egyszerűen "kinőtte" a házasság szövetségét. Pedig ezt sugallják ma a trénerek, pszichiáterek, égőpumpálók nagy része.
A valóság éppen az ellenkezője. Az ember egyre mélyebbre merül az önzésben, az élvezetek hajszolásában. A jelszó: "Szerezd meg ami jár neked, mert megérdemled."
Kétségtelenül nagyon vonzó csomagolásban tudják ma tálalni nekünk a lócitromot és ha elég vakok vagyunk, az életünket adjuk oda azért, hogy az egészet megegyük.
Az önzésből születnek a válások, a viszálykodások. Az önzés miatt lesz a házastárs nem segítőtárs, hanem versenytárs. De lehet ennél rosszabb is a helyzet. Eljuthatsz oda, hogy a saját házastársad ellenségévé válsz és a házastársad pedig a te ellenséged lesz.
Innentől kezdve az imáidat sem fogja elfogadni az Isten, koptathatod a térded éjjel-nappal.
Ha ellenségeddé vált a házastársad, vagy vetélytársaddá, akkor sajnos te is benyelted a szépen becsomagolt "lócitromot" és éppen dolgozik benned a mérge.
Ideje Isten előtt bűnbánatot tartanod, és megfogadni az Isten igaz beszédét. Rendezned kell a kapcsolatod a házastársaddal, ha fontos neked Isten és az Ő igazsága.
Egy erős házasságban ritkán erős mindkét fél egy időben.
Az erős házasság feltételez egy férjet és egy feleséget, akik felváltva vállalják, hogy segítik egymást, amikor egyikük gyengébb, sebezhetőbb, mint a másik.
A házastársad sosem fog tudni úgy szembenézni az élet nehézségeivel ahogyan tehetné azt, ha tudná, hogy teljességgel segítőtársa, bátorítója és támogatója vagy.
Biztos vagyok benne, hogy nem mindig fogod megtalálni a tökéletes megoldást vagy a tökéletes választ, de pusztán azzal, hogy felajánlod a támogatásod, megértésed, bátorításod, máris egy olyan légkört tudsz létrehozni a házasságodban, amely tökéletes talaja lesz annak, hogy a kapcsolatotok kiteljesedjen és növekedjen.
Ha most arra gondolsz, hogy: "a házastársam sem ért meg, ő sem támogat. Kezdje ő, akkor majd én is így teszek."
Akkor kedves olvasóm semmit sem értettél meg ebből a pár sorból. Isten adjon neked erőt és látást, hogy kijöjj a tulajdon egód mocskos, bűzös posványából.


IMA: Istenünk, gyönyörű minden amit teremtettél. Tökéletesen működik minden amit teremtettél. A házasság szövetsége is tökéletes, mi rontottuk, rontjuk el azt tökéletlenségünkkel. Segíts megalázkodnunk. Segíts megtérnünk. Segíts megértenünk, hogy nem a házassággal, nem a házastársunkkal van a hiba elsősorban, hanem velünk. Tudjuk, hogy ha megalázzuk magunkat Előtted és házastársunk előtt, Te fel fogsz emelni. Krisztus nevében segíts ebben minket, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...