2020. augusztus 23., vasárnap

Gyászomat örömre fordítod

Gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. 30. Zsoltár 11. vers



Amikor egy közeli hozzátartozónk halálának a fájdalmát kell feldolgoznunk, többre van szükségünk teológiai közhelyeknél. A gyász fájdalma kihat a testünkre, az elménkre, az érzelmeinkre és a lelkünkre is.
Igaz, hogy manapság a temetkezési vállalkozók jó pénzért leveszik a temetéssel kapcsolatos ügyintézés egy részét a vállunkról, de akkor is érezhetjük az anyagi utóhatását is a szerettünk örökkévalóságba költözésének, az érzelmi szinten megélt fájdalom pedig újra és újra felszínre törhet, sokszor egészen váratlanul, amikor hirtelen belénk hasít ismét a felismerés, hogy akit szerettünk, már nincs velünk. Nem fog többé belépni az ajtón, nem fog többé felhívni minket és nem fogunk többé találkozni vele a földi életünk során.
Annak ellenére, hogy Krisztus tudta, Lázár fel fog támadni, mégis együtt gyászolt a jelenlevőkkel együtt és átélte mit jelent a gyász fájdalma.
Jézus Krisztus nem szidta meg a gyászolókat és nem tudta be a hitetlenségüknek a gyászukat, hanem cselekedeteivel megerősítette a gyászolókat hitükben.
Isten ma is együtt érez fájdalmainkkal, gyászunkkal, éppen ezért áruljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk. Zsidókhoz írt levél 4. fejezet 15-16. vers


IMA: Feltámadás Istene, adj vigasztalást a mai napon minden gyászolónak. Segíts minket, hogy sose feledjük el, egy napon minden könnyet letörölsz a szemünkről. Nem lesz többé halál, sem gyász, sem fájdalom. ( Jelenések könyve 21. fejezet 4. vers) Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...