2020. augusztus 24., hétfő

Megújulás iránti vágy

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Korinthusiakhoz írt levél 5. fejezet 17. vers




A változások világában élünk. Sok milliárd dollárt és eurót költenek emberek évente pszichológusra és pszichiáterre, mert szeretnék, ha megújulna, megváltozna a gondolkodásuk, viselkedésük.
Plasztikai műtétek ezreit végzik évente olyan embereket, akik szeretnék, ha megújulna a testük bizonyos része. Másképp akarnak gondolkodni, másképp akarnak kinézni. Változni, megújulni akarnak. Isten azt mondja, hogy Ő tud olyan megújulást hozni életünkbe, amelyik fenekestől és gyökerestől megváltoztatja teljes lelki világunkat.
Ha engeded, Ő meg tudja változtatni a te életedet is. Jézus Krisztus azt mondja, hogy a problémáink a szívünk mélyén vannak, és nem a külsőnkkel vannak a legsúlyosabb gondjaink.
Nem az otthoni környezeteddel van a gond, nem a környékkel ahol élsz, a gond a szívedben van.
Ez a probléma nem mutatható ki semmiféle orvosi eszközzel, vizsgálattal, mint az alkohol vagy a drog a vérben.
Isten mondja ma neked: „Meg foglak változtatni, meg foglak újítani, ha engeded ezt nekem.”
Isten mondja ma neked: „… Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.” ( Római levél 10. fejezet 13. vers)
Isten meg tudja változtatni az életed irányát. A lelki pusztulásból a lelki felépülés felé tudja fordítani életedet, hogy elnyerhesd utad végén az örök életet.
A legcsodálatosabb változás az életedben nem a házasságkötésed napja, hanem az, amikor átadod az életedet teljesen Krisztusnak és engeded, hogy Ő megújítsa teljesen életedet.
Attól kezdve mindent másként fogsz látni életedben.
Két végállomása van a földi életnek. Az egyik a Mennyország a másik az Isten ítélete és a pokol.
Térj hát meg ma! Mit jelent a megtérés? Azt jelenti, hogy akarsz megújulni Isten segítségével. Azt, hogy akarod megváltoztatni az életstílusodat, a szokásaidat, akarod elhagyni a bűneidet és azokat a dolgokat, amelyek rosszak az életedben, hogy Isten akaratát cselekedhesd. Akarnod kell Isten akaratát cselekedni. Isten segít neked a változásban, ha Te tényleg akarod azt.
Isten téged is szeretne új emberré formálni.


IMA: Istenünk, Rád van szükségünk. Segíts nekünk, hogy fogadjuk el a Te ingyen kegyelmedből kínált megújító munkádat hit által. Segíts, hogy teljes akaratunkkal fejezzük ki, hogy szeretnénk, ha Te megváltoztatnád, megújítanád életünket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...