2020. augusztus 25., kedd

Új szív

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!
51. Zsoltár 10. vers



A teremtés munkája nagy változásokat hozott. Ahol egykor kietlen pusztaság volt, Isten teremtő hatalma és munkája által megtelt minden jóval, az univerzum sokszínűségével.
A személyes életünkben a legnagyobb változás akkor következik be, amikor Jézus Krisztus lakozást vesz a szívünkben , mint személyes Megváltónk és életünk egyetlen Királya.
Ekkor a mi életünkben is minden megváltozik. Jézus Krisztus azt mondja nekünk ma: „Jézus így válaszolt: "Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát."
Nikodémus jól sejtette, hogy fizikai értelemben lehetetlen még egyszer születnünk, de Isten által a lelkünk újjászülethet. Ami nekünk embereknek lehetetlen, Istennek lehetséges. ( Máté 19:26)
Több mint 500 évvel azelőtt, hogy Jézus Krisztus beszélt Nikodémusszal, Isten azt mondta az Ő népének:
„ Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.”
Ez a csodálatos változás, amit az újjászületés eredményez, egyszer megy végbe lelkünkben, de újra és újra szükségünk lehet arra, hogy életünket az Isten beszédéhez igazítva, visszatérjünk az egyenes útra.
Ezért kérte Dávid Istentől, hogy tisztítsa meg a szívét és újítsa meg a lelkét. Dávid nagyon jól tudta milyen borzalmas következményekkel jár eltérni Isten útjától, hiszen ő maga házasságtörésbe esett. Ez a bűn borzasztó pusztítást végzet az a saját és a családja életében is. ( Olvasd el a 2 Sámuel 11-15 fejezeteit).
Jöjjünk mi is ma töredelmes szívvel Istenhez és kérjük, hogy naponként újítsa meg a lelkünket.


IMA: Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján! Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...