2020. augusztus 26., szerda

Az Isten előtt fontos dolgok!

De az ÚR ezt mondta Sámuelnek: Ne tekints a megjelenésére, se termetes növésére, mert én megvetem őt. Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van. Sámuel könyve 16. fejezet 7. vers




Nem számít milyen országban élünk, amikor egy új vezető kerül az ország élére, mindig magasak az elvárások. A választópolgárok általában azt kutatják, hogy melyik jelölt a felkészültebb, ígéretesebb, hiszen a vezető váltásban egy olyan tényezőt látnak, amelynek segítségével pozitív változás következhet be egy országban.
Sámuel próféta is hasonló lelkülettel indult új királyt felkenni. Isainak a legmagasabb fia, Eliáb hívta fel magára Sámuel próféta figyelmét. Úgy gondolta, hogy Eliáb pontosan úgy néz ki, mint egy tekintélyt parancsoló, sikeres vezető.
Isten szemében viszont a legfontosabb tényező az, hogy egy vezető hajlandó legyen követni az Ő parancsolatait ez a tulajdonság pedig nyilvánvalóan hiányzott Eliábból. Ezért is vetette meg őt Isten és találta alkalmatlannak arra, hogy az ország vezetője legyen.
Keresztényekként fontosnak tartjuk, hogy az országunk jövendőbeli vezetője, az egyházunk jövendőbeli vezetője, a gyülekezetünk jövendőbeli vezetője, a jövendőbeli házastársunk, munkatársunk olyan ember legyen, aki szeretne Istennek tetszeni elsősorban?
Esetleg nekünk is csak az a fontos, hogy külsőleg vonzó megjelenése legyen, a többség szemében szimpatikus legyen, doktori fokozata legyen, fellendítse a gazdaságunkat és biztonságot teremtsen az országban?
Ezek fontos szempontok, de távolról sem a legfontosabbak. „ Olyan az ÚR kezében a király szíve, mint a patak vize: arra vezeti, amerre akarja.” ( Példabeszédek könyve 21. fejezet 1. vers)
Az egyetlen ember, aki eszköz lehet abban, hogy kedvező irányú változást hozzon, az az ember, akit már Isten megváltoztatott.


IMA: Istenünk, segíts, hogy önmagunkat és másokat illetően is túllássunk a látható dolgokon, hogy azokat a tulajdonságokat láthassunk amelyek Neked fontosak. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...