2020. augusztus 27., csütörtök

Isten vezetésére bízva magunkat!

A filadelfiai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél van a Dávid kulcsa, és amit kinyit, senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki:
Jelenések könyve 3. fejezet 7. vers



Azt mondják a nyár a legalkalmasabb évszak a költözésre és munkahelyváltásra. Az idő csodálatos, a gyerekek pedig néhány hónapig élvezik a nyári szünetet.
Honnan tudhatjuk azonban, hogy a váltás, amire készülünk Isten szemében is helyes? Honnan tudhatjuk, hogy a megfelelő időben hozzuk meg a döntést? Honnan tudhatjuk, hogy Isten akaratával is összhangban van-e a döntésünk?
Pál apostollal történt meg az, hogy misszió utat tervezett bizonyos irányba, az útjának a célja pedig a lélekmentés és az Isten dicsőségének munkálása volt, de a Szentlélek mégis kétszer is megakadályozta abban, hogy a tervezett irányba menjen és más ajtót nyitott neki.
Pál apostol ebből a tapasztalatából is kiindulva, a következőket mondja nekünk a Szentlélek által:
„ Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” Filippibeliekhez írt levél 4. fejezet 7. vers


IMA: Kegyelmes Istenünk, segíts minket abban, hogy a Te akaratodat keressük és akarjuk cselekedni életünk minden döntésében, hogy megragadhassuk azokat a lehetőségeket amiket az általad nyitott ajtók jelentenek életünkben és használhassuk azokat az adottságokat amiket Tőled kaptunk. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...