2021. március 23., kedd

Irgalmas Krisztusunk

Jó a só, de ha a só ízetlenné válik, hogyan adjátok vissza az ízét? Legyen bennetek só, és békességben éljetek egymással. Márk evangéliuma 9. fejezet 50. vers 



A tanítványok úgy érezték lelkileg visszafejlődnek, mert kudarcot éltek meg a démonűzés terén. Ez után egy kisebb vitájuk támadt arról, hogy ki a nagyobb. Majd megpróbáltak leállítani egy olyan embert a szolgálattól, akiről Krisztus úgy nyilatkozott, hogy nem ellenük dolgozik, és nem kell tiltani a szolgálattól. Három kudarcot is megéltek egymás után. Jézus Krisztus azonban kegyelmes tanítómesterük volt. Felhasználta kudarcaikat arra, hogy azok által tanítsa őket és növekedhessenek.
Ezt a tanítást viszont nem úgy gyakorolta, hogy szavaival letarolta tanítványait. Beszélt nekik arról, hogy milyen súlya van szavainknak és tetteinknek. Építhetünk velük, de rombolhatunk is legyen szó fizikai értelemben kisgyermekről vagy hitben gyermekekről.
Másodszor, Krisztus arról is beszélt, hogy a bűn azokat is tönkreteszi, akik helyet adnak neki szívükben. Ha nem uralkodunk a bűnön, akkor minket is tönkretehet. Ma Krisztus nem azt mondja nekünk, hogy vágjuk le a kezünket, lábunkat, ha azok bűnre visznek, hanem talán arról, hogy mondjuk le az Internet szolgáltatást, vagy cseréljük le okos telefonunkat, ha azok visznek bűnre minket.
Harmadszor, Krisztus beszélt tanítványainak az örök kárhozatról. Akarta, hogy tudják, tetteiknek és szavaiknak örökkévaló következményei is lehetnek.
Egy reménykeltő üzenettel fejezte be Krisztus a tanítást: „Legyen bennetek só, és békességben éljetek egymással.” Más szavakkal, maradjanak közösségben Isten gyermekeivel, segítség egymást a Krisztus iránti hűség útján. Egyikünk sem sebezhetetlen a bűnnel és kudarccal szemben. A kérdés csak az, hogy hogyan védekezünk ezekkel szemben saját magunkat és környezetünket illetően?


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy nem mondasz le tiedről akkor sem, amikor egyik kudarcot a másik után élik meg. Kérünk, segíts nekünk vigyázni önmagunkra és vigyázni másokra is, hogy a bűn és kísértés ne tehessen kárt bennünk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...