2021. március 24., szerda

Isten csodája: a házasság

Ezért elhagyja az ember apját és anyját, és lesznek ketten egy testté, úgyhogy ők többé már nem két test, hanem egy. Márk evangéliuma 10. fejezet 7-8. vers



A válás fájdalmas valósága ma egyre nagyobb problémát jelent a keresztények számára is. Ez Jézus Krisztus korában is így volt. Némely vallási vezetők éppen ezért akartak véleményt kérni Krisztustól a válással kapcsolatban, hogy valami olyat mondjon, amivel később vádolhassák, lejárassák. Jézus Krisztus egészen más oldalról közelítette meg a házasság és a válás kérdését.
Először is beszélt arról, hogy a házasság alapja nem az érzelem. A házasság Isten titokzatos csodája melynek során két különböző háttérből családi háttérből származó férfi és nő egyesül a házasság szövetségében. Ez az Isten csodálatos számtana. Isten szerint, a házasságban egyesülők egy új egységet alkotnak. Ketten vannak ugyan, de egy testté, élő egésszé olvadnak össze. Miután fogadalmat tettél a házastársadnak, hogy kitartasz mellette a házasság szövetségében, az élet már nem rólad szól, hanem rólatok szól. Nehéz ragaszkodni a házasságnak Istentől való víziójához, amikor a világunk egyre inkább az egyénre és az önzésre helyezi a hangsúlyt.
Minden oldalról bombáznak minket, sokszor még önmagukat kereszténynek valló előadók is azzal kapcsolatosan, hogy az énünk a legfontosabb: az a lényeg én mit érzek, én mit akarok, nekem mire van szükségem. Jézus Krisztus arra hív minket, akik házasok vagyunk, hogy haljunk meg ennek az önző életszemléletnek és dolgozzunk azon, hogy építsük házastársunkat és áldássá legyünk számára.
Azok számára pedig, akik már megtapasztalták a válás fájdalmát, Isten azt üzeni, hogy bocsássanak meg, fogadják el Isten kegyelmes bocsánatát, hogy lelkileg meggyógyulhassanak, Istentől jövő örömre, békére találhassanak.


IMA: Istenünk, kérünk, áldj meg minket, akik házasok vagyunk és azon emberek házasságát, akik környezetünkben élnek. Adj gyógyulást és kegyelmet azoknak, akiknek széthullott a házasságuk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...