2024. április 28., vasárnap

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers




A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes, nem csupán egy földi uralkodót jelképez, hanem magát Istent, aki szeretetével és tervével meg akar szólítani minden embert. "Szépségedet a király kívánja" – itt nem a külső vonásokról, hanem a belső szépségről, a lélek tisztaságáról és ragyogásáról van szó. Isten nem a testi megjelenésben keresi a vonzalmat, hanem abban az őszinte szeretetben, amit a szívedben hordozod Iránta.

Minden hívő ember, életútja során törekszik arra, hogy ezt belső szépséget megtalálja és megőrizze. Ez a fajta szépség nem múlandó, nem évül el, és nem függ a világi elismeréstől vagy tulajdontól. Ez a belső szépség tükrözi az Isten iránti hűséget, az alázatot, a szeretetet, és a jó cselekedeteket,ezek a dolgok tetszenek Istennek.

Isten alázattal és szeretettel teljes odaadást vár az övéitől. Azt az odaadást, mely nem kényszerből vagy félelemből fakad, hanem tiszta szeretetből és csodálatból. Isten az a király, aki nem zsarnoki uralommal, hanem szeretettel uralkodik, és tőled is ezt a fajta szeretetteljes alárendeltséget várja el.

Ez a vers tehát arra hívja a hívőt, hogy ismerje fel és ápolja lelki szépségét, melyet Isten kíván, és lépjen kapcsolatba vele mély és tiszteletteljes szeretettel. Ahogy a földi királyok előtt hajolnak meg emberek, úgy hajolj meg te is a Mennyei Király előtt, aki a végtelen szeretet, bölcsesség és kegyelem forrása. Isten előtti meghajlásod nem csupán külső gesztus, hanem belső hódolás, mely átformál téged, megújít és közelebb visz személyes üdvösségedhez és lelked szépüléséhez.

IMA: Istenem, arra az igazi lelki szépségre vágyom, amelyre Te is vágysz, ha rám gondolsz és ami előtted is kívánatos. Formáld ezt lelkemben Szentlelked által. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az Úr Jézus nevében, Isten dicsőségére élni

Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala. Kolossébeliekhez írt levél 3. ...