2024. április 27., szombat

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Efézusbeliekhez írt levél 2. fejezet 8-9.versek



Isten kegyelme olyan, mint egy csendes, láthatatlan erő, mely meggyógyítja a múlt sebeit, átformálja a jelenedet és biztos alapot nyújt a jövőd számára. Ez az ajándék teljesen ingyen van, nem kell érte megdolgoznod, nem kell érte fizetned, csak el kell fogadnod teljes szíveddel.

Talán gyakran esel abba a hibába, hogy saját erőddel próbálod megoldani életed problémáit, és elfelejted, hogy valójában mennyire szükséged van Isten segítségére és irányítására. Saját cselekedeteiddel próbálsz megfelelni valaminek, miközben Isten egyszerűen csak azt kéri tőled, hogy bízz benne és fogadd el szeretetét és megbocsátását.

Nem cselekedetekért – milyen könnyű beleesni abba a csapdába, hogy önmagadat és másokat cselekedetek alapján ítélsz meg. Isten azonban nem így látja gyermekeit. Ő látja a szíved mélyét, ismeri a szándékaidat és tudja, hogy igazi éned mit rejt. Ez az ige arra is emlékeztet, hogy az üdvösség nem a cselekedeteidben, hanem Isten végtelen kegyelmén alapul.

Hogy senki se dicsekedjék – mindannyian egyenlők vagyunk Isten szemében. Nincs helye büszkeségnek vagy önelégültségnek, amikor Isten kegyelméről és szeretetéről van szó. Mindnyájunknak szüksége van Isten megmentő kegyelmére, és ez a felismerés alázatra int bennünket. Amikor tudatosul benned, hogy üdvösséged Isten ingyenes ajándéka, képessé válsz arra, hogy szeretettel, megbocsátással és alázattal fordulj embertársaid felé. Ebben a szellemben élve valóban képes vagy tükrözni Isten szeretetét a világ felé.

IMA: Istenem, nem a jó cselekedetek, hanem a Te kegyelmed által van üdvösségem. Szeretném Beléd helyezni teljesen a hitemet. Köszönöm, hogy a Te kegyelmed által teremhet életem jó cselekedeteket. Szeretnélek ezekkel is Téged dicsőíteni. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...